Aydın'da gazaltı kaynakçı kursu açılacağı bildirildi. 
     Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması için çeşitli projeler geliştiren ve uygulayan Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) projesini uygulamaya koyduğu hatırlatıldı. 
     Açıklamada, UMEM projesi ile iş gücü piyasasının istekleri doğrultusunda mesleki becerilerin kazandırılması, iş gücü piyasasının analizleri ve sürdürülebilir bir istihdam politikası modelinin ortaya konulması amaçlandığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: 
     ''Proje kapsamında 25 kişiye yönelik gazaltı kaynakçısı mesleğinde istihdam garantili iş gücü yetiştirme kursu açılacaktır. Kursa, İŞKUR'a kayıtlı en az ilköğretim okulu mezunları ve 16 yaşını doldurmuş olanlar katılabileceklerdir. Kurslar, günde 7 saat olmak üzere haftada 6 gün ve yaklaşık 2 ay sürecektir. Kursun 2 Mayıs tarihinde başlatılması planlanmaktadır. Kurs sonunda başarılı olanlar bir ay süreyle stajyer talebinde bulunan özel iş yerlerinde staj göreceklerdir. Staj sonunda da başarılı olanların en az yüzde 90'ı işe yerleştirileceklerdir.'' 
     Kurs ve staj kapsamında kursiyerlere günlük 15 TL cep harçlığı ödeneceği ve sigorta prim giderlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtilerek, kurs için 27 Nisan tarihinde İŞKUR Aydın İl Müdürlüğünde kursiyer seçmeleri yapılacağı kaydedildi.