AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün, sadece Türkiye"nin değil, bütün insanlığın baş belası olduğunu belirterek, "Bütün insanlık, bu teröre karşı ortak mücadele vermek zorundadır" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı"nca, Cemal Reşit Rey Konser Salonu"nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

"Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları arasında kürsüye çıkan Erdoğan, "Ben de sizlerle gurur duyuyorum" dedi.

Kurban Bayramı"nın millet, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara, barışa, kardeşliğe, sevgiye vesile olmasını Allah"tan temenni eden Erdoğan, "Farklı bir zaman, zemin içerisinde, farklı bir atmosfer içerisinde bu Kurban Bayramı"nı kutluyoruz" diye konuştu.

Hükümete sınır ötesi operasyon konusunda yetki veren tezkerenin, TBMM"de 507 oyla kabul edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu tezkere, Cumhuriyet
tarihinin en önemli kabul oyunu almış bir tezkereydi. Tabii ki bu tezkereyi aldıktan sonra da bizler hükümet olarak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla sürekli müşavere içerisinde olmak suretiyle bu emaneti hakkıyla hedefine ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk, oluyoruz, olacağız" dedi.

"DEVLET YÖNETİMİ ANLIK HEYECANLARLA OLMAZ"

Devlet yönetiminin hamasetle olamayacağını belirten Erdoğan, "Devlet yönetimi öyle anlık heyecanlarla olmaz. Devlet yönetiminde aklıselim egemen olacak. Devlet yönetiminde bilgi egemen olacak. Devlet yönetiminde tecrübe egemen olacak ve karar verdiğiniz zaman da her zaman söylediğim gibi bir vereceksiniz ama pir vereceksiniz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii bize, belki tabir biraz ağır olacak ama gaz vermek isteyenler oldu. Eğer bu gaza bizler gelmiş olsaydık veya gelecek olsaydık, bu, bir stratejinin hayata geçirilmesi olmazdı. Bu, bir taktik uygulamanın hayata geçirilmesi olmazdı. Bu olsa olsa sadece birilerinin tatmin olması olurdu." Birileri istedi diye adım atmadıklarını belirten Erdoğan, aklıselim neyi istiyorsa, neyi emrediyorsa, bilgi neyi gerektiriyorsa, tecrübe nereye istikamet veriyorsa bu adımı attıklarını ve devam ettiklerini söyledi.

Bir hava harekatı gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, bu harekattan önce yoğun bir diplomasi trafiği, siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal birçok adımlar atıldığını belirtti.

"HAKLI OLMAK HER ZAMAN YETERLİ DEĞİL"

Türkiye"nin uluslararası hukuka göre hakları bulunduğunu, ancak haklı olmanın her zaman yeterli olmadığını belirten Erdoğan, bu haklılığı kabullenecek ve bunu da bütün dünyada lehimize lobiler oluşturacak şekilde anlatacak birilerine ihtiyaç bulunduğunu, bu oluşturulmadığı takdirde yalnız kalınacağına dikkat çekti.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öyle oldu ki, bir taraftan Körfez, bir taraftan Avrupa Birliği üyesi ülkeler, bir taraftan Amerika seyahati... Bütün bunların neticesinde de hamdolsun bu noktada güzel bir atmosfer, olumlu bir atmosfer oluştu ve adımlar atıldı, atılıyor ve bundan sonra da atılacak. Çünkü bu konuda kararlıyız. Niye kararlıyız? Terör, sadece Türkiye"nin baş belası değil, bütün insanlığın belası. Bütün insanlık, bu teröre karşı ortak mücadele vermek zorundadır. Bugün bize, yarın bir diğerine, dün bir başkasındaydı, bundan sonra bir başkasında... Dolayısıyla bu ortak mücadeleyi birlikte vereceğiz ki insanlık, o arzuladığı huzur ortamını bulsun ve o zaman bayramlar bayram gibi kutlansın."