Ameliyatla ince bağırsağının 1 metre 20 santimetrelik bölümü alınan genç anne ölümden döndü.

Gıda mühendisi Hatice Nas Ulutürk, geçen 9 Nisan'da özel bir hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. İ. A. tarafından yapılan sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. 

2 gün hastanede kalan Ulutürk, bebeğiyle birlikte evine gitti. Ancak 1.5 saat sonra şiddetli karın ağrısı başlayan Ulutürk, aynı hastanenin acil servisine başvurdu. İddialara göre, Ulutürk'ü kontrol eden doğumu yaptıran doktoru İ.A., karın ağrısının nedeninin 'Gaz sancısı' olduğunu belirterek, bir sağlık sorununun olmadığını söyledi. 

İNCE BAĞIRSAĞI KANGREN OLMUŞ
Ağrılarının artması üzerine özel hastaneden 8 saat sonra kendi isteğiyle ayrılan Hatice Nas Ulutürk, eşi 30 yaşındaki Ali Rıza Ulutürk tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. 

Burada yapılan kontrollerde genç kadının şişen ve birbirine dolanan ince bağırsağının kangren olduğu saptandı. Hemen ameliyata alınan genç kadının, ince bağırsağının 1 metre 20 santimetrelik bölümü alındı. Gittiği özel hastanede 8 saat bekletilmesine rağmen kendisine müdahale edilmediğini öne süren Ulutürk, "Ben acil servise gittiğimde 'Bir şeyiniz yok, abartıyorsunuz. Gaz sancısıdır' denildi. 

Ben kötüleşince fakülte hastanesine gittiğimde durumumum ne kadar ciddi olduğunu öğrendim. Bağırsağım birbirine dolanmış ve kan gitmediği için kangren oluşmuş. Doktorlar müdahalenin yapılmaması halinde ölebileceğimi söylediler" dedi. 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Üniversite Hastanesi'nden yapılan ameliyatın ardından sağlıklı bir şekilde evine dönen genç kadın, daha sonra Cumhuriyet Savcısı'na giderek, özel hastanede kendisini kontrol eden ve 'Hiç bir şeyin yok' diyen Opr. Dr. İ. A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Hatice Nas Ulutürk "Hem ameliyatta, hem de acil servise geldiğimde bana yapılan olumsuz davranışlar, gerekli müdahalelerde bulunulmaması canımdan olmama neden olabilirdi. Savcılığa şikayette bulundum" diye konuştu. 

BAŞHEKİM: "İHMALİMİZ YOK
Özel hastanenin başhekimi Opr. Dr. Hakan Özcan ise, hastanın karnındaki ağrının araştırılması için genel cerrahi servise yatırıldığını belirterek, "Acil servise geldiğinde ameliyatı yapan doktorumuz ve bir genel cerrahımız kendisini muayene etmiş. Karın ağısının araştırılması için servise yatırılmış. Fakat hasta daha sonra kendi isteğiyle hastaneden ayrılmış. Ameliyatta ve sonrasında her hangi bir ihmal yoktur" dedi.