Ancak, İzmir’de belirgin üstünlüğü olan CHP, Başbakanın 2005’de yaptığı ‘’Gavur İzmir’’ benzetmesini yeniden gündeme getirerek, AKP’yi vuracak.

AKP, 12 Haziran seçimlerinde İzmir’e özel önem vererek 5 milyon liralık ‘’Seçim bütçesi’’ ayırdı. AKP toplam 26 milletvekili çıkaracak olan İzmir’de CHP’yi geçerek birinci parti olmayı hedefliyor. Ancak, yerel seçimlerde de birinci parti olan CHP, özellikle Başbakanın 2005 yılında yaptığı ‘’Gavur İzmir’’  benzetmesini yeniden gündeme getirerek AKP’yi vurmayı hedefliyor.

Gazeteport'un haberine göre; AKP Genel Merkezi, 12 Haziran seçimleri için İzmir'de yapılacak propoganda çalışmaları için İzmir İl teşkilatına 5 milyon liralık bütçe ayırdı.  Bu bütçenin bir milyon lirası, Başbakan'ın seçim propogandası sırasında İzmir’de yapacağı mitinge ayrıldı. Seçim döneminde 2.5 milyon lira da tanıtım, reklam ve ilan için harcanacak. AKP İzmir il teşkilatları 12 Haziran’a kadar kapı kapı dolaşarak propoganda yapacak.

 

CHP VE ‘’GAVUR İZMİR’’
Ancak CHP’nin İzmir’de belirgin bir üstünlüğü bulunuyor. CHP, 2007 genel seçimlerinde 740 bin olan oyunu, 2009 yerel seçimlerinde bir milyon 108 bine yükseltti. AKP’nin oyu ise düştü. AKP 2007 seçimlerinde 636 bin, 2009 yerel seçimlerinde ise 616 bin oy aldı.  Genel seçimlerde CHP 11 milletvekili, AKP 9 milletvekili çıkardı. MHP de 4 milletvekili ile parlamentoya girdi. 12 Haziran seçimlerinde, İzmir’in milletvekili sayısı artacak ve 24’den 26’ya çıkacak.

Başbakan Erdoğan, 2005 yılında İzmir’de katıldığı bir toplantıda ‘’İzmir’in üzerinde zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler var. O ifadelerin olmadığı da görülecektir. Çünkü, İzmir’in aslı bu değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır’’ sözleri büyük tepki çekmişti. Başbakanın ‘’Gavur İzmir’’ yakıştırması yaptığı biçimindeki tartışma günlerce sürmüştü.