Bilgisayar sektörünün lideri ve dünyanın en zengin adamı Bill Gates, kendisini tahta çıkaran Microsoft'a veda ediyor. Gates, pazar günü Las Vegas'taki CES fuarında emekliliğe ayrıldığını ilan edecek

PC dünyasının kurucusu ve dünyanın en büyük yazılım üreticisi Microsoft'un patronu Bill Gates, önümüzdeki hafta Las Vegas'ta yapılacak CES elektronik fuarında emekliliğini ilan edecek. 10 yıldan beri Microsoft'un 'Baş Yazılım Mimarı' ünvanını taşıyan ve dünyanın en zengin adamı ünvanını yıllarca elinde tutan Gates emeklilik yıllarında vaktini ve enerjisini eşi ile birlikte kurduğu "Bill-Melinda Gates Vakfı'na adayacak.

50 MİLYAR $ SERVET

1972 yılında Traf o Data şirketini kurarak yazılım sektörüne giren Gates, eğitimini yarıda bırakarak Paul Allen ile birlikte Microsoft şirketini kurdu. MS DOS ve ardından ürettiği Windows yazılımlarıyla kısa sürede bir bilgisayar yazılım devi haline gelen Gates, 50 milyar dolarlık bir kişisel servete ulaştı. 2000 yılında şirketin 'Baş yazılım mimarı' olan Gates, ürün yelpazesi ile bilgisayar sektörünün tekeli haline geldi. Halen şirketin yüzde 8 kurucu hissesini elinde tutarak Microsoft'un en büyük ortağı olan Gates, Nisan ayında baş mimarlığı bırakarak kendini dünyadaki geri kalmış ülkelerdeki çocukların eğitim ve sağlık sorunları ile ilginecek.

VELİAHT BALLMER

Las Vegas'taki CES fuarında merakla beklenen son buluşunun tanıtımını yaptıktan sonra şirket yönetimini Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'e bırakacak olan Gates'in mesaisinin son gününde Sony'nin playstation oyun konsolüne rakip olarak çıkarttığı Microsoft XBox'un yeni versiyonunun tanıtacağı tahmin ediliyor.

YENİ ŞAFAK