Edebiyat öğretmeni Hüseyin Y. (28), merkez Seyhan ilçesi Demirköprü civarında gezerken kimliği belirsiz bir kişinin elindeki bıçakla önüne kesip, "Seni deşerim, öldürürüm" diye tehdit ettiğini ve 130 lira para ile cep telefonunu gasp ettiğini belirterek polise başvurdu. Hüseyin Y., yaşadığı olayı bütün ayrıntılarıyla polise anlattı. Emniyet Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, bir aylık çalışma sonucu Hüseyin Y.'yi ölümle tehdit ederek parası ve cep telefonunu alan gaspçıyı yakaladı. 
Gasp Bürosu ekipleri, olayın yaşandığı 17 Eylül'den bu yana Merkez Park'ta şüpheli şahıslar üzerinde çalışma başlattı. Öğretmenin verdiği eşgal üzerine kolunda dövme olanları takip eden Gasp Bürosu ekipleri, bir ayda 50 kişi üzerinde inceleme yaptı. Polis, en son kolunda 'kaplan' dövmesi bulunan bir şahıstan şüphelendi. Polis tarafından olayın zanlısı olabileceği şüphesiyle gözaltına alınan Murat Taş (31) mağdur öğretmen tarafından teşhis edildi. Madde bağımlısı olduğu belirlenen Murat Taş'ın 'yağma, hırsızlık ve uyuşturucu satmak suçlarından poliste kaydının olduğu tespit edildi.
Bu arada, Atatürk Parkı içinde Ayhan Büyükan'ı bıçakla tehdit edip 25 lirasını gasp eden Murat Termiz (41), Abidin Dino Parkı içinde yakalandı. İki olayla ilgili gözaltına alınan zanlılar işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi.