Zanlılar, "Biz parayı zorla almadık, kendisi vermek istedi. Bizde kıramadık" diyerek kendilerini savundu.
Alınan bilgiye göre, Mehmet Taştan (32) Adana Cumhuriyet Başsavcılığına giderek kendisinin gasp edildiği doğrultusunda suç duyurusunda bulundu.

Taştan, arkadaşı olan Atakan T.'nin buluşmak üzere kendisini Küçükdikili'de bulunan akaryakıt istasyonunun yanına çağırdığını söyleyerek, "Atakan'la buluştum. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu bir araba yaklaştı ve beni zorla arabaya bindirdiler. Sonra Kabasakal Mezarlığına getirerek isminin Metin olduğunu öğrendiğim şahıs belinden silah çıkararak bana dayayarak bütün paramı istedi" dedi.

Parasının olmadığını söyleyen Mehmet Taştan'a Metin A., "Biz seni araştırdık. Senin çok kredi kartın var. Onları vereceksin" dedi. Metin A., ardından Atakan T.'den Mehmet Taştan'ın üzerini aramasını istedi. Atakan T. tarafından aranan Taştan'ın üzerinden çıkan 13 kredi kartı, cep telefonu ve 150 lirasına el koyan Metin A, Mehmet Taştan'dan kredi kartlarının şifresini istedi.

Taştan'ın kredi kartlarının şifrelerini söylememesi üzerine Metin A., yanında bulunan kişilere, Arabanın bagajındaki kazma ve küreği getirin. Kafasına sıkıp gömelim" demesi üzerine Taştan korkarak kredi kartlarının şifrelerini söyledi. Şifreleri öğrenen zanlılar Taştan'ı da yanlarına alarak Küçükdikli'de bulunan bankanın şubesinin ATM'sinden para çektiler.

Daha fazla para çekebilmek için kredi kartlarının gün sonunun geçmesini beklemek için Taştan'la beraber Ramazan D.'nin evine giderek beklemeye başladılar. Gece saat 12.00'yi geçince şahıslar kartlardan toplam 15 bin lira çekti. Şüpheliler Taştan'a telefon ve kredi kartlarını geri vererek, bu olaydan kimseye bahsetmemesini söyleyerek ölümle tehdit ettiler.

Mehmet Taştan, Küçükdikili, Çınarlı Mahallesi Sabancı Sitesi A Blok'un çatısında 1 kaleşnikof, 3 tabanca ve 1 adet kurusıkı silahtan dönme tabanca bulunması olayı ile ilgili gözaltın alınan
Umut M. (20), Atakan T. (27), Metin T. (52), Metin A. (28) ve Ramazan D.'yi (25) teşhis etti.

Gösp Büra Amirliği'nde ifadeleri alınan zanlılar, biz Kabasakal Mezarlığında bulunan ölülerini ziyarete giderken Mehmet Taştan'ın da gelmek istediğini söyleyerek, "Bize, 'rahmetli için ne yapabilirim. Size para vereyim. Hemen geri vermeniz gerekmiyor' dedi. Biz istemedik ama kendisi zorladı. Bizde kendisini kıramadık ve aldık. Zorla kimseden para almadık" diyerek kendilerini savundu.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.