Son 4 günde 4 ayrı taksiciyi gasp eden R.K. ve Y.A., 22.30 sularında, merkez Yüreğir ilçesi, Toptancılar Sitesi yakınlarında bir taksiyi durdurdu. Taksiciyi bıçak tehdidiyle etkisiz hale getiren zanlılar, aracı gasp etti. Taksi şoförünün ihbarı üzerine harekete geçen polis, aracı takibe aldı. Yaşanan kovalamaca sonucu Çamlıbel Mahallesi'nin ara sokaklarına giren zanlılar, aracı burada terk edip, yaya olarak kaçmaya devam etti.

Biri silahlı, diğeri bıçaklı 2 zanlı, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde polis tarafından kıstırıldı. Burada "teslim ol" çağrılarına silahla ateş açarak karşılık veren zanlılar ile polisler arasında çatışma çıktı. Çatışmada polis memurları Muhittin Aksoy göğsünden, Çetin Dere de kolundan yaralandı. Zanlılar ise yaralı olarak ele geçirildi.

Yüreğir Başkent Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memurlarından Muhittin Aksoy, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nin anonsuyla kan vermek için otobüslerle hastanaye gelen 100 kadar polis memuru, arkadaşlarının hayatını kaybettiğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

Yaralı zanlılardan Y.A. polis memurlarıyla aynı hastaneye kaldırılınca arbede yaşandı. Arkadaşlarının şehit olduğu haberiyle öfkelenen bazı polis memurları, Yüreğir Başkent Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Numune Hastanesi'ne sevk edilmek istenen zanlıya saldırmak istedi. Öfkeli polis memurlarını, Emniyet Müdürü Arif Akkale ve diğer emniyet amirleri güçlükle sakinleştirdi.

Öte yandan, kovalamaca sırasında ani fren yapan ve soyadı öğrenilemeyen Melih isimli polis memuru da başını aracın camına çarparak hafif şekilde yaralandı.

Olayın ardından Adana Valisi İlhan Atış, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ve Emniyet Müdürü Arif Akkale, hastaneye gelerek, yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Atış, "Maalesef bir şehidimiz var..Yaralı arkadaşımızın durumu iyi. Suçlulardan 2'si yaralı, ama durumları iyi. Hafif yaralılar. Ama maalesef bir şehidimiz var. Olay gasp olayı. Daha önceki gasp olaylarının devamı niteliğinde bir olay. Gasbı önleyici tedbirler alan arkadaşlarımızın cansiperane çalışması sonucunda böyle üzücü bir olay yaşanmıştır. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun" dedi.

İHA