Devlet Hastanesi diyaliz bölümünde sekreter olarak çalışan ve ayrıldığı eşinin savcı olması nedeniyle kendisini "savcı eşi" diye tanıtan Aslı Bal, sevgilisi 32 yaşındaki Yunus Altunpak ile birlikte, bir süre yanında çalıştığı Adana"nın tanınmış müteahhitlerinden 56 yaşındaki Ramiz Ataç"ı 5 milyon YTL fidye için kaçırmaya karar verdi. Bal, 29 Ağustos 2007"de Ataç"ı telefonla arayıp 40 bin YTL ve bir müstakil ev karşılığı daire satın almak istediğini bildirdi. Bal"ın Havutlu beldesindeki müstakil eve götürdüğü Ataç"ı, 21 yaşındaki Erdal Bereket, aynı yaştaki akrabası Bekir Bereket ile 17 yaşındaki S.Ş. döverek etkisiz hale getirdi, üzerindeki bin 500 YTL, cep telefonu ve saatini gasp etti.
5 milyon YTL fidye istenen, ancak 1.5 milyon YTL bulabileceğini söyleyen Ramiz Ataç, oğlu Deniz"le telefonda görüştürüldü. Ataç"ın “Oğlum beni kaçırdılar. Adamlar 1.5 milyon istiyor. Seni Diyarbakırlı bir şahıs arayacak. O ne derse onu yap” dedi ve parayı ayarlaması için yardımcı olacak kişilerin adını verdi. Deniz Ataç, durumu polise bildirirken, rehin tutulan Ataç ise, iddiaya göre, tuvalet ihtiyacının bulunduğunu belirtip başında duran Erdal Bereket"ten pet şişeyle su istedi. Bereket odadan çıkınca Ataç, iplerini gevşettiği ellerini kurtarıp masadaki bıçakla ayaklarındaki bandı kesti, koltuk üzerine bırakılan tabancayı alıp 2 el havaya ateş ederek yardım istedi. Bulunduğu ikinci katın balkonundan su borularına tutarak aşağıya indi. Yakındaki bir işyerine gidip polise durumu bildirerek fidyecileri yakalattı.
DERS VERMEK İSTEDİM
Adana 3"üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, nitelikli yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklu yargılanan ve karar duruşmasına çıkan sanıklardan Altunpak suçlamayı kabul ederek, “Tek suçlu benim. Ramiz Ataç, Aslı"yı taciz ediyordu. O yüzden kaçırıp ders vermek istedim. Aslı"ya Ramiz"i öldürmeyeceğimi, öldürmekten beter edeceğimi söyledim. Ramiz"in oğlunu da kaçıracaktım” dedi. 2 çocuk annesi Aslı Bal ise Yunus Altunpak"ın tehdidiyle kaçırma olayına karıştığını iddia etti. Sekreter Bal, “Yunus ile flörtümüz oldu. Yunus, daha önce yanında çalıştığım müteahhit Ramiz"i kaçıracaklarını, irtibat kurmamı istedi. Kabul etmeyince beni çocuklarımla ilgili tehdit etti. Ben de zorunlu olarak Ramiz"i daire satın alacağımı söyleyerek eve götürdüm. Eve girdiğimizde Ramiz"e saldırdılar. Evime döndüğümde polisi arayarak durumu anlattım. Çok pişmanım” diyerek kendini savundu.
S.Ş., cahilliğinden adam kaçırma olayına karıştığını belirterek, “Cezaevinin insanların yeri olmadığını öğrendim. Cahilliğimin kurbanıyım. Herkesten özür diliyorum” derken; Bekir ve Erdal Bereket ise, olayla ilgilerinin olmadığını öne sürdü. Önceki duruşmaya oğlu Deniz ile birlikte gelen müteahhit Ramiz Ataç ise, Bal"a tacizde bulunmadığını belirterek, “Aslı, kızımın ve gelinimin çalıştığı bölümde birlikte çalışıyordu. İhtiyacımız kalmadığı için kendisini işten çıkartmıştık” diyerek sanıklardan şikayetçi oldu.
Mahkeme heyeti, sekreter Bal"ı 18 yıl 4 ay, Altunpak, S.Ş., Bekir ve Erdal Bereket"i ise 22"şer yıl hapis cezasına mahkum etti. Altunpak ile Erdal Bereket"e ayrıca "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 1"er yıl hapis cezası verildi. Karar üzerine sanıklar şoke olurken S.Ş. ise, avukatına dönüp, “Aman aldığım cezayı anneme söylemeyin çok üzülür” dedi.