İngiltere'de hapiste bulunan Gary Robb (48) isimli İngiliz işadamı, KKTC'de iki Kıbrıslı Türkle kurduğu ''Aga Developments'' şirketiyle, eski Rum taşınmazları üzerine yazlık evler inşa ettiği gerekçesiyle yargılanmak üzere Kıbrıs Rum kesimine iade edildi.
 
Rum polisi tarafından İngiltere'den alınıp dün gece Kıbrıs Rum kesimine götürülen Garry Robb, bugün güney Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı ve hakkında 8 gün tutukluluk emri alındı.
 
Rum radyosu, Robb'un, iki Kıbrıslı Türk ile kurduğu ''Aga Developments'' şirketi aracılığıyla 2004-2005 yılları arasında Girne'ye bağlı Arapköy'deki eski Rum malları üzerine villa inşa etmekle suçlandığını duyurdu.
 
Rum basınında, Gary Robb'un yaklaşık 350 İngilizi dolandırdığı, bu kişilerin ifade vermek üzere Rum mahkemesine çağrılacağı ve Rum Başsavcı Petros Kliridis'in ''Robb mağdurları'' ile temasa geçerek, ifade verme konusundaki niyetlerini araştıracağını yazdı.
 
Rum yönetiminin ''arananlar listesi''nde Robb'un işbirliği yaptığı kişilerin de bulunduğu ve bunların Kıbrıs Rum kesimine geçtikleri zaman tutuklanacakları da haber verildi. (AA)