MÜNEVVER Karabulut cinayetinden mahkum olan yeğeni Cem Garipoğlu’nun kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırılan, ardından ortadan kaybolan amca Hayyam Garipoğlu’nun iki oğlu birer tane uçak satın aldı. Garipoğlu’nun küçük oğlu Fatih, Tarkim Uçuş Okulu’nda amatör pilot lisansı aldıktan hemen sonra değeri 200 bin ile 500 bin dolar arasında değişen Cirrus SR20 tipi tek motorlu bir uçak satın aldı. Pilotaj eğitimi için bu uçağı sık sık kullanan Fatih Garipoğlu, aynı zamanda uçağı Tarkim Uçuş Okulu’na kiralayarak ek gelir de elde etmeye başladı. Tarkim Uçuş Okulu, tek motorlu bu uçağı diğer öğrencilerin uçuş eğitimleri için kullanıma sundu.

İki ay sonra teslim edilecek

Kaçak işadamının diğer oğlu Kasım Garipoğlu ise daha büyük bir uçak tercih etti. Bir süre önce Hawker tipi iş jeti sipariş eden Kasım Garipoğlu, yeni uçağına kavuşmak için gün saymaya başladı. Fiyatı 1 milyon milyon dolar ile 8 milyon dolar arasında değişen uçağın iki ay içinde Türkiye’ye getirileceği ve Kasım Garipoğlu tarafından teslim alınacağı öğrenildi.

Hayyam Garipoğlu’nun oğulları, Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Münevver Karabulut cinayeti sonrası gündeme gelmiş, hatta cinayetin görüntülerinin Fatih Garipoğlu’nda olduğu iddia edilmişti.

En güvenli uçak denmişti ama...

ABD’li uçak şirketi Cirrus Design tarafından üretilen Cirrus SR20 dünyanın ilk paraşütlü uçaklarından. Kuyruk kısmında bulunan ve riskli durumlarda açılan paraşütü donanımıyla dünyanın en emniyetli uçağı olarak gösteriliyor. Böyle tanıtılmasına rağmen 13 Ağustos’ta ölümlü bir kaza meydana geldi. Marmara Ereğlisi’nin 400 metre açığında “Cirrus SR20” tipi pervaneli uçak düştü. Öğretmen pilot Hikmet Aral ve uçağın sahibi pilot Lisa Şener yaşamını yitirdi. Yıldırım çarptığı tahmin edilen ve 1500 feet yükseklikte uçmakta olan uçağın, paraşüt tam açılmadığı için denize düştüğü belirtildi. Uçağın paraşütünün açıldığı ancak alçaktan uçtuğu için paraşütün işlevini yerine getiremediği bildirildi.