Lösemi hastalığı ikinci kez tekrar edince 3 yaşındaki oğlu Atakan'ı bırakıp gitmemek için çığlığını tüm Türkiye'ye yazdığı mektupla duyuran Gamze Akbaş'ın iyileşmesi için tek çare aile dışında dokusuna uygun bir kemik iliği bulunmasıydı.

Geçen Şubat ayından Nisan'a kadar süren bekleyiş sonunda uygun donör İtalya'da çıktı ve Gamze Akbaş, 17 Mayıs'ı 18 Mayıs'a bağlayan gece Gebze'de özel bir sağlık kuruluşunda ilik nakli oldu.

Geçen süre içinde bağışıklık sistemi sıfırlanan ve nakli yapılan kök hücrenin vücuda uyum sağlaması beklenen Gamze Akbaş, bu süre içinde eşi Emrah Akbaş dışında kimseyle görüşemedi.

Gamze'nin babası İbrahim Akbaş, uzun süren bekleyiş ardından kaydedilen gelişmeleri DHA'ya anlattı.

Kızının hastaneden taburcu olduğunu, İstanbul'da Gebze'ye yakın bir semtte ev tuttuklarını ve yaklaşık 2 ay daha kontrollerin süreceğini belirten İbrahim Canseven, "Maalesef bu süre içinde Atakan'ı yine göremeyecek ama tamamen iyileşmesi ve bir an önce İzmir'e dönmesi için biz aile olarak bunun da üstesinden geleceğiz. Ben bir baba olarak bu süreçte bizim elimizi tutan, omuz başımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum ve ilik bağışı konusunda duyarlılığın sürmesini istiyorum" dedi.