CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Türk Telekom Arena'nın açılışı sırasında yaşanan protesto ile ilgili Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın yaklaşımını eleştirerek, ''Yaşananlara baktıkça Galatasaray taraftarı olmaktan utanç duyuyorum'' dedi.

Öztürk, partisinin Mersin'in Anamur ilçe teşkilatını ziyareti sırasında, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayları değerlendirdi. Yaşananları, ''ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılar içerisinde olan toplumun patlaması'' olarak nitelendiren Öztürk, şunları söyledi:

''Orada taraftarlar demokratik haklarını kullanmıştır. Ancak Adnan Polat, Başbakan Erdoğan ve orada bulunan bakanlardan defalarca özür diledi. Adnan Polat, bununla da yetinmeyip protestocuları arayan güvenlik güçlerine stattakilerin görüntülerini teslim etmiştir. Bu yaşananlara baktıkça Galatasaray taraftarı olmaktan utanç duyuyorum.''

15 Ocaktaki açılış töreninde yaşanan olayın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrılmıştı.

Rota Haber