Galatasaray: 3 Trabzonspor: 0
Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması, 3-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.


Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda lider Trabzonspor'u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.


MAÇTAN DAKİKALAR


9. dakikada Gökhan'ın ara pasıyla Serkan Balcı ceza sahasına hareketlendi. Kaleci De Sanctis, yatarak topa sahip oldu.

18. dakikada Arda'nın soldan ortasında ceza sahasında Baros, müsait pozisyonda kafayla vurdu, top yandan auta çıktı.

26. dakikada Lincoln'ün sol kanattan kullandığı taç atışında topla buluşan Arda, karşısındaki Umut'tan sıyrıldıktan sonra, kaleci Tolga'nın önde olduğunu görünce ceza sahası dışından aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

28. dakikada Kewell'in ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Arda'nın vuruşunda son anda araya giren Cale, topu kornere gönderdi.

32. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı kornerde, kale önünde Arda'nın vuruşunda Servet'e çarpan top, ağlarla buluştu. 2-0

39. dakikada Serkan Balcı'nın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Gökhan'ın yerden vuruşunda top yandan auta çıktı.

45+3'te Baros'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Kewell'in vuruşunda top yandan auta çıktı.


STAT: Ali Sami Yen

GALATASARAY: De Sanctis **, Emre Aşık **, Meira **, Servet **, Sabri **, Ayhan **, Kewell **, Hakan Balta **, Arda ***, Lincoln **, Baros **

YEDEKLER: Aykut, Aydın, Nonda, Serkan Kurtuluş, Volkan, Mehmet Güven, Ümit

TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe

TRABZONSPOR: Tolga *, Tayfun * (Colman dk. 34 *), Song **, Egemen **, Cale **, Serkan Balcı **, Hüseyin **, Selçuk **, Isaac *, Gökhan *, Umut *

YEDEKLER: Sylva, Barış, Giray, Yattara, Ferhat, Ceyhun

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GOLLER: Arda (dk. 26 ve 32)

SARI KARTLAR: Lincoln (Galatasaray), Tayfun, Serkan Balcı (Trabzonspor)




MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan haftanın önemli karşılaşmasına ev sahibi Galatasaray tek, konuk Trabzonspor ise üç forvetle çıktı.


Galatasaray'da tek forvet olarak Baros forma giyerken, bordo-mavililerde ise forvet oyuncuları Isaac, Gökhan ve Umut ilk 11'de maça başladı. Teknik direktör Michael Skibbe, Galatasaray'da ligde bu sezon hiç ilk 11'de oynamayan Emre Aşık'ı sahaya sürerken, bu oyuncuya stoperde görev verdi. Stoperlerden Meira ise Ayhan ile birlikte ön liberoda oynadı. Sarı-kırmızılı ekipte Ümit ve Nonda yedek kulübesinde yer alırken, Trabzonspor'da ise Yattara yedek kaldı. Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle Hasan, forma giyemedi.


DİLMEN İLK MAÇINDA

Galatasaray'da hafta arasında görev getirilen antrenör Burak Dilmen, bu sezon ilk maçına çıktı. Geçtiğimiz sezon yaşanan şampiyonlukta pay sahibi olan antrenörlerden Dilmen, yedek kulübesinde yer alırken, Cevat Güler ise tribünde istatistik tuttu.


TARAFTARLAR STADI DOLDURDU

Galatasaray taraftarları, haftaya lider giren Trabzonspor ile oynanan karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiler. Taraftarlar tribünlerin büyük bölümünü doldurarak, takımlarını desteklediler. Trabzonsporlu taraftarlar da maçtan saatler önce kendilerine ayrılan yeri doldurdular.


ARDA'NIN AĞRISI NÜKSETTİ

Galatasaraylı Arda'nın, takımla birlikte ısınırken belindeki ağrıları nüksetti. Kulüp doktorundan ağrı kesici ilaç alan Arda, çalışmaya devam etti ve maçta oynadı.


OLYMPIAKOS TEMSİLCİSİ TRİBÜNDE

Galatasaray'ın, 23 Ekim Perşembe günü UEFA Kupası'nda karşı karşıya geleceği Yunanistan'ın Olympiakos takımının temsilcisi de karşılaşmayı izledi. Tribünde yerini alan Olympiakos istatistikçisi Bozidar Badovic, sarı-kırmızılı takımla ile ilgili notlar aldı.


SONG HASRET GİDERDİ

Sezon öncesinde Galatasaray'dan Trabzonspor'a transfer olan Song, eski takım arkadaşlarıyla maç öncesinde hasret giderdi. Song, arkadaşlarıyla öpüşürken, genç oyunculardan Aydın'a geçmişte yaptığı gibi el öptürmek isteyerek, şakalaştı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kendi futbolcularının yanı sıra Song'u da tribünlere çağırıp yumruk şov yaptırdılar.


PAF LİGİ'NDE GALATASARAY GALİP

PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada Galatasaray, Trabzonspor'u 2-0 yendi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nden oynanan maçın 18. dakikasında Murat Akça'nın golü ile 1-0 öne geçen Galatasaray, 83. dakikada Mert Afyon ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.


İKİ TAKIM ARKA ARKAYA STADA GELDİ

Galatasaray ve Trabzonspor kafileleri arka arkaya stada geldi. Ev sahibi ekip maçtan 1,5 saat önce stada gelirken, hemen ardından da Trabzonspor kafilesi stada ulaştı. Galatasaraylı taraftarlar, stat yolunda toplanarak takımlarını alkışlarla karşılarken, daha sonra gelen Trabzonspor'u ise ıslıkladılar


TRABZONSPOR TARAFTARLARINDAN KÜFÜR

Trabzonsporlu taraftarlar, maçtan önce Galatasaray aleyhine küfürlü tezahüratlarda bulundular. Konuk ekip taraftarları, Galatasaray taraftarlarına da sataşırken, fazla karşılık bulmadılar. Maçtan önce iki takım taraftarları da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırdılar. Galatasaray sahaya "Kalbini sev kırmızı giy" yazılı pankartla çıktı.