Transferin yarın gerçekleşmesi bekleniyor.  Ganalı oyuncu, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland'de kiralık olarak forma giymişti. Yöneticiler ve Ünal Aysal ile yapılan gelişmelerin olumlu geçtiği ve yarın bu transferin bitebileceği belirtildi. Galatasaray kulübü, Inter kulübünün serbest bıraktığı Sulley Muntari transfer etmesi halinde oyuncu için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.
 
Sulley Muntari kimdir?
 
27 Ağustos 1984 doğumlu olan Sulley Muntari 18 yaşında Udinese forması giydi. Ganalı yıldız İtalya'daki 5 yıllık tecrübenin ardından, İngiliz kulübü Portsmouth'a rekor bir şekilde tam 8.5 milyon pound karşılğında transfer oldu
 
Portsmouth forması altında çok iyi performans gösterip büyük kulüplerin transfer listelerine giren Muntari, takımının F.A. Cup'ı kaldırmasında ve ligdeki birçok galibiyetinde ön plana çıktı. 
 
Bir yıl sonra 15 milyon Euro’ya Inter’e transfer olan Muntari, İtalyan ekibinde hiçbir zaman beklediği süreyi tam olarak alamadı. 3 yıllık Inter kariyerinde sadece 62 maça çıkan ve 7 gol atmayı başaran 27 yaşındaki solak, geçen sezonun devre arasında gittiği Sunderland’de de 9 maça çıktı.