Galatasaray'da yaşanan sakatlıklar sürekli artarken, sarı-kırmızılı ekip adeta revire döndü.

Kulüp doktoru İlker Yücesir, bugün yapılan antrenman sırasında basın mensuplarına sakatlıklarla ilgili bilgi verdi. Yücesir, dünkü maçta sol ayak bileği burkulan Hakan Balta'nın Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası'nda oynanacak Gençlirbirliği OFTAŞ Spor ve hafta sonundaki Ankaragücü maçlarında forma giyemeyeceğini açıkladı.

Bu futbolcunun ayak bileğinde ciddi ödemi bulunduğunu ifade eden Yücesir, ''Ödem biraz azaldıktan sonra MR çekeceğiz. Şu anda röntgenlerinde çok endişe uyandıran bir şey olmamakla birlikte ciddi bir ayak burkulması yaşandı. İyileşme için süre veremiyoruz ama hafta sonu için hiç ümidimiz yok'' diye konuştu.

Lincoln'un bugün koşulara başlayacağını açıklayan İlker Yücesir, sakatlığın durumunun iyi seyrettiğini dile getirerek, ''Takıma ne zaman katılacağını net olarak söyleyemeyiz. Ancak 1 hafta 10 gün içinde takımla çalışmalara başlayabileceğini düşünüyoruz. Çok uzun dönemdir antrenmansız ve sahada yük taşımıyor. 15 gün içinde takımla çalışmalara başlayabilir'' dedi.

HAKAN ŞÜKÜR HASTA

Dr. Yücesir, Hakan Şükür'ün dün soğuk algınlığı başlangıcının bulunduğunu ve tecrübeli futbolcunun buna rağmen maçta oynadığını söyledi.

Hakan'ın bugün şikayetlerinin arttığını kaydeden İlker Yücesir, ''Bu nedenle tedbir olarak istirahat etmesini ve ilaç tedavisini sürdürmesini uygun gördük. Hakan takımla birlikte Ankara'ya gidecek. Hoca uygun gördüğü takdirde sağlık açısından oynamasına engel yok'' diye konuştu.

''HASAN ŞAŞ'IN MR'I ÇEKİLECEK''

Yücesir, Sarıyer maçında sakatlanan Hasan Şaş'ın durumunun tespit edilmesi için bugün MR çekeceklerini bildirdi.

Hasan'ın bileğinde yürürken ağrı olduğunu anlatan İlker Yücesir, ''Ödemin geçmesini bekledik. Bileğinde bizi biraz zorlayacağa benzeyen problem var. Bugün hala yürürken ağrısı var. Sakatlığının uzun süre alacağını düşünüyoruz. O da istekli. Sakatlıkların fazla olması nedeniyle her oyuncunun üstüne daha fazla yük bindi. Biz de isteriz ama olabilecekler de belli. MR'ı görmeden net bir şey söyleyemeyiz'' dedi.

AYHAN DÖNÜYOR

Ayhan'ın şikayetlerinin hafiflediğini belirten Yücesir, futbolcunun iyi hazırlandığını kaydetti.

İlker Yücesir, Ayhan'ın sakatlığının beklenenden uzun sürdüğünü anlatarak, ''Hedefimiz Ayhan'ı Bursaspor maçında oynatmaktı ama hafta içinde bunun mümkün olmadığını gördük. En kısa sürede sahalara döndürmeye çalışıyoruz'' açıklamasını yaptı.

SERVET'E ÖZEL BESLENME DİYETİ

Servet'in Bursasspor maçında çok ciddi bir problem yaşadığını söyleyen İlker Yücesir, ''Dilinde ciddi bir yarık ve yırtık oluştu. Ama şu anda sağlık açısından bir riski yok. Beslenmesi için özel bir diyet hazırlandı. En büyük sıkıntısı beslenme olur. Çarşamba günü görev verilirse fizik olarak oynayabilecek durumda. Sakatlığı oynamasına engel değil'' diye konuştu.

Dr. Yücesir, Okan'ın ağrıları olduğu için çalışma temposunu düşürdüklerini de bildirdi.

''SAKATLIKLAR TEKNİK HEYETİ ZORLUYOR'

Yoğun program ve temponun özellikle şu anda daralmış olan kadroda her sporcunun yükünü ve yorgunluğunu arttırdığını kaydeden Dr. Yücesir, teknik heyetin de elinin biraz sıkıştığını söyledi.

Teknik ekibin oyuncuları rotasyona sokma şansı olmadığını dile getiren İlker Yücesir, ''Bu tabii ki yükü artırıyor. Ama oyun dışında maçlar böyle çarşamba, hafta sonu diye gidecek, gidiyor. Futbolcularımız da fiziksel olarak buna hazır. Yaşadıklarımız fiziksel olarak hazır olmamaktan kaynaklanmıyor. Bakıldığında sakatlıkların hepsi darbe ve sertliğe maruz kalmaktan kaynaklanıyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

A.A