Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, şike soruşturmasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını eleştirmesinin ardından kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

Aysal, Federasyon Başkanı Aydınlar'ın "Adaleti beklemeyeceğiz kendi tedbirlerimizi alacağız" açıklamasını hatırlatarak kendilerinin de bunu desteklediğini dile getirdi.


Hatta Kulüpler Birliği toplantısında da bu yönde ortak bi görüşün ortaya çıktığını söyledi.

Ancak daha sonra Federasyonun "İddianameyi bekleyeceğiz" açıklamasının kendileri için sürpriz olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Bana ve daha önce kamuya yaptığı açıklamalarla uyuşmayan bir açıklama oldu.

Kamuoyundan çok ciddi tepkiler aldık. İleride olabilecek aksaklıklara engel olmak için bu açıklamayı yapmayı uygun gördük. Bu uyarılar ve yardımlaşmalarla gelecekteki sorunların çözümü daha kolay olacak."

 

"Fenerbahçe'ye zor gününde darbe vuruldu" suçlamalarına da yanıt veren Galatasaray Başkanı "Niyetimiz hiçbir kulübün cezalandırılması değil. Fırsatçılık yapmıyoruz, kötü günde de kimseyi sırtından vurmuyoruz. Beklentimiz sadece sorumlu mercilerin yetkilerini zamanında kullanması" dedi. 

Çözüm önerilerinin inanç ve prensipleriyle uyumlu olmasını istediklerini dile getiren Aysal, "Kimsenin karşısında değiliz. Ancak doğrunun yanındayız. Federasyona güvenimiz tamdır ve aramızda güven sorunu yaşanmamaktadır" diye konuştu.