MAÇTAN DAKİKALAR


Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu son hafta maçında Malatyaspor'u 4-2 yenen Galatasaray, grubunu lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.


3. dakikada Arda'nın soldan ortasında, ceza alanında Ümit'in kafa vuruşu yaptığı meşin yuvarlak, kaleci Emrah'ta kaldı.


12. dakikada Lincoln'un soldan kullandığı köşe atışında ön direkte iyi yükselen Emre Aşık'ın kafa vuruşunda, kaleci Emrah topu çeldi. Arka direkte Meira, meşin yuvarlağa müdahale edemeyince, Malatyaspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.


15. dakikada Celil'in soldan ortasında ceza alanında Selim'in kötü vuruşunda, top kaleci Aykut'ta kaldı.


18. dakikada Arda'nın ceza alanına gönderdiği topu Ayhan, topuğuyla sol çaprazdaki Hakan'a çıkarırken, bu futbolcunun kale önüne doldurduğu meşin yuvarlağı boş pozisyondaki Aydın, ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.


34. dakikada Galatasaray savunmasının hatalı pasında ceza alanında meşin yuvarlağı önünde bulan Eren'in sert vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.


44. dakikada Arda'ın soldan ortasında Ümit, meşin yuvarlağı kafayla ceza alanına indirirken, Lincoln'un yaptığı rövaşata vuruşunda, top üstten auta çıktı.


45. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında Ümit'in ceza alanında yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Emrah'ın üzerinden filelerle buluştu: 2-0.


63. dakikada Ayhan'ın pasında ceza alanı dışında Lincoln'un sert vuruşunda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.


64. Yaser'in uzaktan sert şutunda, top az farkla yandan kornere gitti.


66. dakikada sağdan Eren'in kullandığı köşe atışında, ceza alanında yükselen Alper'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1.


71. dakikada Ümit'in pasında ceza alanında Arda'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Emrah'ın müdahalesine karşın filelerle buluştu: 3-1.


75. dakikada Eren'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında iyi yükselen Turgay'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-2.


78. dakikada Eren'in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanında oluşan karambolde Turgay'ın yaptığı rövaşata vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Aykut'ta kaldı.


83. dakikada Galatasaray, önemli gol fırsatından yararlanamadı. Ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan ve kaleciyle karşı karşıya kalan Ümit'in kaleye paralel vuruşunda, arka direkte uygun durumda bulunan Emre Aşık topa müdahale edemeyince top auta çıktı.


84. dakikada Turgay, ceza alanında Yaser'i düşürünce hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi.


86. dakikada penaltı atışını kullanan Yaser, meşin yuvarlağı kaleci

Emrah'ın solundan filelere göndererek, takımı 4-2 öne geçirdi. Karşılaşmadan 4-2 galip ayrılan Galatasaray, grubunu lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.




Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu

Galatasaray: Aykut, Sabri, Emre Aşık, Meira, Hakan, Aydın, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Lincoln, Ümit

Malatyaspor: Emrah, Mustafa Sert, Fatih, Eren, Alper, Güngör, Turgay, Celil, Selim, Ergun, Mustafa Ergen



MAÇTAN NOTLAR

Fortis Türkiye Kupası 2. Tur (B) Grubu'ndaki son maçında Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Malatyaspor'u ağırlayan Galatasaray, beklentilerin tersine deneyimli oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla sahaya çıktı.

Teknik direktör Michael Skibbe, Malatyaspor karşısında kaleyi Aykut'a emanet ederken, savunmada Sabri, Emre Aşık, Maira ve Hakan, orta alanda Aydın, Ayhan, Mehmet Topal ve Arda, ileride ise Lincoln ile Ümit'e görev verdi. Alman çalıştırıcı, golcü oyuncu Baros'u yedek soyundururken, İtalyan file bekçisi De Sanctis'i ise kadroya almadı.

Sarı-kırmızılı takımda, sakatlıkları bulunan Servet, Linderoth, Kewell, Hasan Şaş, Mehmet Güven, Uğur, Serkan Çalık ve Murat Akça ile grip olan Ferdi Elmas kadroda bulunmuyorlar.

Bu arada Servet Çetin, bu sezon ilk kez bir resmi müsabakada oynamamış oldu.

Maç öncesi statta İstiklal Marşı'nın okunuşu sırasında Meira, oğlu ve kızının elinden tutarken, Lincoln'ün de bir çocuğun elinden tutması dikkati çekti.


FERDİ İDDİASI

Galatasaray'da kiraya verilmesi planlanan genç oyuncular arasında bulunan Ferdi Elmas'ın Eskişehirspor ile anlaşmaya vardığı ileri sürülürken, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, kendilerine bu konuda henüz bir bilgi gelmediğini söyledi.

Sezgin, Eskişehirspor ile görüşmelerini sürdüren Ferdi'nin, anlaşmaya varması durumunda konunun kendilerine geleceğini ve kararın verileceğini bildirdi.


TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Sarı-kırmızılı takımın Malatyaspor maçına taraftarları fazla ilgi göstermediler.

Malatyaspor karşılaşmasında Ali Sami Yen Stadı'nın tribünleri büyük ölçüde boş kaldı. Karşılaşmayı izlemeye gelen yaklaşık 10 bin taraftar, maç öncesi oyuncuları tribüne çağırarak takımlarına destek verdi. Ayrıca, yaklaşık 50 kişilik Malatyaspor taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.


İSRAİL'E TEPKİ

Galatasaray-Malatyaspor maçında taraftarlar, Gazze'ye yaptığı askeri operasyon nedeniyle İsrail'i protesto ettiler.

Tribünlerdeki taraftarlar, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" sloganları atarak, İsrail'e tepki gösterdiler.


MAÇIN ARDINDAN


GALATASARAY, (B) GRUBU'NDAN LİDER OLARAK ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu son maçında Malatyaspor'u 4-2 yenen Galatasaray, grubunu lider tamamlayarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Mücadele ettiği (B) Grubu'nda Ankaraspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım ardından Kayserispor'u 1-0, Altay'ı 2-1 ve son olarak Malatyaspor'u da 4-2 yenmeyi başardı. Elde ettiği 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan toplayan Galatasaray, (B) Grubu'nun lideri oldu. Bu arada Malatyaspor, grupta yaptığı 4 maçı da yitirerek hiç puan kazanamadı.

Galatasaray'ın çeyrek finaldeki rakibi, 19 Ocak Pazartesi günü yapılacak kura çekiminde belli olacak.


736 BİN DOLAR GELİR

Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselirken, kasasına da 736 bin dolar koymayı başardı.

Grup maçlarına katılma hakkı olarak 86 bin dolar elde eden sarı-kırmızılı takım, grupta kazandığı 3 maç için 100'er bin dolar, 1 beraberlik için 50 bin dolar, grubu lider bitirdiği için 200 bin dolar ve çeyrek finale yükseldiği için de yine 100 bin dolar elde etti.


EMRE GÜNGÖR, 11 DAKİKADA KIZARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fernando Meira'nın yerine oyuna giren Emre Güngör, maçta kaldığı 11 dakikalık sürede oyundan atıldı. Oyuna dahil olmasının ardından 47. dakikada ilk, 56. dakikada da 2. sarı kartını gören Emre Güngör, kırmızı kartla oyundan ihraç edilerek takımını 10 kişi bıraktı.

Kayserispor'da da Güngör, 39. ve 59. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışı kalan bir diğer isim olurken, 84. dakikada ise Turgay, gole giden Yaser'i ceza alanında düşürmesinin ardından penaltıya neden olmaktan ve doğrudan kırmızı kart görmekten kurtulmadı.


AYHAN'A TEKMELİK UYARISI

Karşılaşmaya başlarken tekmelik takmayan Ayhan, daha sonra hakem tarafından uyarıldı.

Hakem Tolga Özkalfa'ya aldığı bir darbeyi gösterirken tekmeliği bulunmadığı farkedilen Ayhan, yeniden yedek kulübesine gönderilerek tekmeliklerini taktıktan sonra oyuna dahil edildi.


SEMİH KAYA İLK KEZ

Galatasaray'ın genç oyuncusu Semih Kaya, (A) takımda sarı-kırmızılı formayı ilk kez resmi bir maçta giydi.

Malatyaspor maçının yedekleri arasında bulunan 18 yaşındaki oyuncu, 89. dakikada Emre Aşık'ın yerine oyuna dahil oldu.


CELİL'E TEPKİ

Malatyasporlu futbolcu Celil Sağır, 90. dakikada oyundan alınırken, Galatasaray taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı.

Oyundan alınırken ıslıklanan Celil, yedek kulübesine girerken de numaralı tribündeki taraftarlarla atıştı. Kulübeye oturmadan önce kendisine laf atan seyircilerle diyaloğa girerek tartışan Celil'i, Malatyaspor teknik heyeti sakinleştirerek yedek kulübesindeki yerine oturttu.


MERDİVENLER BOŞALTILSIN ANONSU

Karşılaşmayı izlemeye gelen taraftar sayısı düşük olmasına karşın, devre arasında tribün merdivenlerinin boşaltılması için anons yapıldı. Tribünlerin büyük bölümünün boş kaldığı maçta, taraftarların biraraya toplanması nedeniyle merdivenlerin bulunuğu kimi bölümler kapanırken, anons yapılarak uyarıda bulunuldu.


İSRAİL'E TEPKİ

Galatasaray taraftarları, maç başlamadan önce olduğu gibi maç içinde de Gazze'ye düzenlediği askeri harekat nedeniyle İsrail'i protesto etmeyi sürdürdüler.

Kapalı tribünde taraftarlarca Filistin bayrağı açılırken, kenarlarında Filistin bayrağı ile Ultraslan taraftar grubu ambleminin bulunduğu, "Bebek katili İsrail, Filistin'den defol" yazılı bir pankart da asılı tutuldu.


SKIBBE: "GÜZEL BİR KARŞILAŞMA ÇIKARDIK"

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Malatyaspor'u 4-2 yendikleri maçın, ligde yapacakları Sivasspor karşılaşması öncesi iyi bir hazırlık olduğunu söyledi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Michael Skibbe, kazandıkları için ve çeyrek finale yükseldikleri mutlu olduğunu vurgulayarak, "Çok güzel pozisyonlar yarattıktan sonra bunları değerlendiremeyerek farkı kaçırdık. Sivasspor ile ligde yapacağımız maç öncesi hazırlık olarak güzel bir karşılaşma çıkardık" dedi.

Sivasspor maçı öncesi Fernando Meira'nın kart cezalısı olması ve bugün Emre Güngör'ün kırmızı kartla cezalı duruma düşmesinin hatırlatılması üzerine Alman çalıştırıcı, "Emre Güngör'ün, yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalması sonrası zamanlamada hatalar yaptığını gördük. İlk sarı kartı gördüğü pozisyonda da amacı faul yapmak değildi, ancak ayağı kaydı. O mevkide Emre Aşık her zaman hazır durumda. Yanında da Hakan Balta veya Semih olabilir" diye konuştu. Yedikleri gollerde kademe hataları olduğunu kabul eden Skibbe, Sivasspor maçı için ise Sivas'a erken gitmeyi planlamadıklarını ifade ederek, "Sivas'a her zaman olduğu gibi 1 gün önce gideceğiz. Hava ve saha şartları zorlu olacak ama bu her iki taraf için de geçerli. Sivasspor ile biraz da şans maçı oynayacağız, yer buzlu olacak. Biz, en iyi biçimde oradan ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.


HAMZAOĞLU: "İKİNCİ YARIDAKİ PERFORMANSTAN MEMNUNUM"

Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise takımının Galatasaray karşısında ikinci yarıdaki performansından memnun olduğunu söyledi. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, ilk yarıdan çok ikinci yarıdaki performanstan memnun olduğunu vurgulayarak, "Asıl memnun olmadığım şeyse, önümüzdeki çok önemli karşılaşma öncesi 2 oyuncumun kırmızı kartla cezalı duruma düşmesi" dedi.

Galatasaray maçında skoru 3-2'ye getirmeyi başardıklarını, ancak devamını getiremediklerini vurgulayan Hamzaoğlu, "Belki o kırmızı kartları görmeseydik skor farklı olabilirdi. Oyuncularımı, ortaya koydukları mücadeleden ve kişilikli futboldan ötürü tebrik ediyorum" diye konuştu.


POLAT: "BİZİM TAKIMIN KAFASI SİVAS'TAYDI, DAHA İYİ OLMAMIZ LAZIM"

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Malatyaspor maçından sonra sarı-kırmızılı futbolcuları eleştirdi. "Biraz daha ciddi bir maç olabilirdi" diyen Adnan Polat, "Bizim takımın kafası Sivas'taydı, daha iyi olmamız lazım. Neticede bundan sonraki rakibimize bakacağız" dedi.

Polat, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabetin 100. yılıyla ilgili bir soruyu da, "İki kulübün başlattığı rekabet, Türk futboluna büyük ivme kazandırdı. Bu dostluğun ve rekabetin devam etmesini diliyorum" yanıtını verdi.


ÜMİT: "HİÇBİR YERE GİTMİYORUM, BURADA MUTLUYUM"

Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, kendisi hakkında 2-3 haftadır yazılan haberlere tepki göstererek, hiçbir zaman Galatasaray'dan ayrılmak istediğini söylemediğini dile getirdi.

Bu haberlere çok üzüldüğünü, ancak kendisinin hiç konuşmadığını anlatan Ümit, "(Galatasaray benim için bitmiş) diye birşey söylemedim. 2-3 üç haftadır çok üzülüyorum. Ben bu takımın kaptanıyım, bir yere gitmiyorum. Burada çok mutluyum. Ben geçen sene hocama hiç (niye oynamıyorum?) demedim. Hocamız burada sorabilirsiniz. Sıramı bekliyorum, benim işim hem içeriden, hem dışarıdan takımı desteklemek" diye konuştu.

Ümit Karan, gruptan lider çıkmayı başardıklarını da hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Hedeflerimizden biri kupaydı. İnşallah burada finale ulaşıp kupayı kazanacağımızı düşünüyorum. İyi bir maç oldu, takım hazır gözüküyor lige. İnşallah iyi bir başlangıç yapıp, lig sonunda da şampiyonluğu kutlayacağımızı düşünüyorum."

Maçta kazanılan penaltıyı Yaser'e attırmasıyla ilgili bir soru üzerine de Ümit, "Ona da moral olsun diye yaptım. Yaser hakikaten sevilen bir arkadaşımız. Arkadaşlar da biraz bana baskı yaptılar, kırmadım onları. Bu, iyi bir takım içi arkadaşlığımızın olduğunu gösteriyor" dedi.

Ümit, Sivasspor maçının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Yarıştaki rakibimiz olduğu için bu karşılaşma zor olacak. İnşallah orada iyi bir sonuç alırız" diye konuştu.

Yaser ise gol attığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Ama takım galip geldiği için daha mutluyum. İyi oynayıp kazandık. Hocam görüp verdiğinde iyi şekilde oynamaya çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum, daha da üstüne koyacağıma inanıyorum" dedi.

Yaser, takımdaki kalitelerin sorulması üzerine, "Sıramı bekliyorum. Sıra bana geldiğinde görevimi en iyi şekilde yapacağım" diye konuştu.