G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, bugünkü Sturm Graz maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Maçın soğuk havada oynanacağını belirterek, “Futbolumuzla taraftarı ısıtacağız” diyen Hollandalı teknik adam, "Bu maç fazla forma şansı bulamayan oyuncuların kendilerini kanıtlamaları için iyi bir fırsat olacak” diye konuştu. Rijkaard, “Bu sezon düş kırıklığınız oldu mu?” sorusuna, “Türkiye'de beni genel olarak düş kırıklığına uğratacak birşey olmadı. Yalnızca anlık düş kırıklıkları ya da üzüntüler yaşadım. Çünkü kazanamadığımız maçlar oldu, onlarda da maçları hak ettiğimizi düşünüyorum” cevabını verdi. Transfer konusundaki sorulara yanıt vermekten kaçınan Rijkaard, kulübün bu konuda çalışmalarının olduğunu söylemekle yetindi; sezon sonunda sözleşmesi bitecek Kewell için de “Ondan çok memnunum. Ancak sözleşme uzatmak iki tarafın da istemesiyle olur."

Avusturya günlüğü

Sturm Graz maçı için Avusturya'ya giden G.Saray kafilesini 30 kadar taraftar karşıladı. Taraftarlar başkan Adnan Polat'tan Kayserisporlu Makukula'nın alınmasını talep etti.

Sarı-kırmızılılar, dün UPC Arena Stadı'nda idman yaptı. İdmanı Başkan Adnan Polat, başkan yardımcısı Haldun Üstünel ve yöneticiler de izledi.

G.Saray Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, Kewell'ın sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olmasının büyütülmemesi gerektiğini, Avustralyalı oyuncuyla sözleşme yenilemenin 3 dakika süreceğini belirtti.

Gökhan Zan'ın, dün Hollanda'da sağ omuzundan ameliyat olduğu açıklandı.

Sturm Graz ile formalite maçı

UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turu garantileyen sarı-kırmızılılar gruptaki son maçında bugün Sturm Graz ile Avusturya'da formalite maçına çıkıyor. Graz Liebenau Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı Sloven Darko Ceferin yönetecek./yeni şafak