Sarı-kırmızılı ekip, Gaziantepspor'u 3-1 yenerken, bu karşılaşma öncesindeki son 4 maçtan 1'ini Gaziantepspor kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlanmıştı. Galatasaray, Gaziantepspor karşısında son galibiyetini 2005-06 sezonunda 6-0'lık skorla almıştı.

Öte yandan, Galatasaray taraftarları maçta sürekli olarak Fenerbahçe ile yapılacak maçla ilgili tezahürat yaptılar.

Taraftarlar, futbolculardan Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmelerini istediler.

Galatasaray ile Gaziantepspor arasındaki maçta hiç kart gösterilmedi.

İki takım oyuncuları da maç boyunca birbirlerine sert hareketler yapmazlarken, Eskişehirspor maçında sezonun rekor kartını gören Galatasaraylı futbolcular, bu maçı kartsız geçtiler.

Takımının 3. golünü kaydeden Arda ise, golün sevincini tribünde bulunan kardeşiyle paylaştı.

Bu arada maçta, boşta bulunan oyunculara pas verme yerine şut atmayı tercih eden Mehmet Güven, takım arkadaşlarının tepkisine neden oldu.

TAHİNCİOĞLU: ÖNEMLİ BİR RAKİBİMİZİ YENDİK

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Tahincioğlu, Gaziantepspor karşısında aldıkları 3-1'lik galibiyetin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Mümtaz Tahincioğlu, maçın rahat geçmeyeceğini bildiklerini belirterek, ''Kontrollü ve akıllı bir oyun oynadık. Zaman zaman zorlandık ama futbolcularımız akıllarını kullanarak güzel pozisyonlara girdiler. Bizim için iyi maç oldu. Önemli bir rakibimizi yendik'' dedi.

UEFA Kupası'nda Benfica SL Lizbon ile ardından da ligde ezeli rakipleri Fenerbahçe ile 2 önemli maça çıkacaklarının hatırlatılması üzerine Tahincioğlu, ''Biz bu maratona çoktan başlamıştık. Arada aksaklıklar oluyor. Hem Benfica, hem de Fenerbahçe maçı bizim için diğer maçlardan farklı olmayacak'' diye konuştu.

Bu arada kulüp yönetim kurulu üyesi Ali Haşhaş ise yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın derbi maçta Fenerbahçe'yi yeneceğine inandığını kaydetti.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ise Galatasaray karşısında erken yedikleri gollerin kurbanı olduklarını vurguladı.

Karşılaşmanın mücadele yönünden üst düzeyde olduğunu dile getiren Kızıl, ''Temposu yüksek bir maçtı. Çok erken 2 gol yedik ve daha sonra skoru lehimize çeviremedik'' dedi.

Kızıl ayrıca, kadrolarında yer alan ve sergilediği başarılı futbolla dikkati çeken Tabata'ya herhangi bir transfer önerisi olup olmadığının sorulması üzerine, ''Bizim satılık oyuncumuz yok. Tam tersine devre arasında takviye yapmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.