PKK itirafçıları, örgütün kodlarını ve yeni stratejilerini anlattı.

Etkin pişmanlıktan faydalanarak "evine dönen" PKK itirafçıları, örgütün kodlarını ve yeni stratejilerini anlattı. PKK, turistik bölgede eylem yapacaklara garsonluk, cankurtaranlık dersi de veriyormuş.

Teslim olan PKK"lı teröristlerin itiraflarıyla PKK"nın kodları çözülmeye devam ediyor. Şırnak"ın Gabar Dağı"nda güvenlik güçlerine teslim olan "Rojhat" kod adlı 21 yaşındaki itirafçı E.D. “Turistik bölgeye eylem amacıyla gönderilen özel kuvvet personeli, gittiği yerde sıkıntı çekmesin ve kolay gizlenebilsin diye taşıdığı sahte kimliğe uygun olarak özel eğitim alır. Yani turistik bölgeye özgü garsonluk, cankurtaranlık gibi eğitimler kamplarda veriliyor” dedi.

YENİLER SAVAŞTAN YANA

Örgüt mensupları arasında siyasallaşma ve savaşma yönünde tartışmalar yaşandığını belirten E.D. eskilerin siyasallaşmadan, yenilerin ise savaştan yana olduklarını söyledi. E.D. “Zap sorumlusu Sarı İbrahimíi geçen yıl öldüren Bahoz adlı kişi yakalanıp ajan olduğunu kabul etti. 5 kişinin daha adını verdi. Bu 6 örgüt mensubu sorgulandıktan sonra içtima edilen 120 kişinin gözü önünde kurşuna dizildi” dedi.

FÜZELERLE SALDIRACAKLAR

E.D. PKK"nın yeni stratejisinin ise şöyle olduğunu belirtti: “Riski az olan mayın ve bombalama gibi belirli kişiler hedef alınarak yapılacak suikastlere, şehirlere sızmaya ağırlık verecektir. Sansasyon olsun diye önümüzdeki süreçte Türkiye sınırlarında 3 ayrı bölgede bulunan füzelerle saldırı yapılacaktır.”

Örgütün Kuzey Irak"ta cipleri, dozerleri olduğunu kaydeden E.D., Karadeniz"e açılım yapmak için, PKK"nın daha önce bu bölgeye çay ve fındık toplamak için giden mevsimlik işçileri kullandığını söyledi.

E.D., 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından TCK"nın 221/2 maddesi uyarınca "etkin pişmanlık"tan yararlandırılıp ceza verilmeden serbest bırakıldı ve dosyası kapatıldı.

Termal kameraya ıslak yağmurluk

SINIRI geçişlerinde intikalleri hava kararmadan yapmadıklarını, önden giden kuryenin olumsuzluk varsa telsiz mandalıyla kendilerini uyardığını kaydeden E.D. şunları söyledi: “Mandala 3 kez bastığında "Pusu var gelmeyin" demektir. 2 kez basarsa "Sessiz gelin", 1 kez bastığında "Işık var dikkatli gelin" anlamına geliyor. Termal kameraya yakalanmamak için ıslak yağmurluk giyerek sadece yüzümüzü açık bırakıyoruz. Silah ve techizat da yağmurluğun altına gizleniyor. Yağmurluğu ıslatmamızın nedeni vücut ısısına duyarlı termalin çalışmasını engellemektir.”

Mehmetçik göz açtırmıyor

IRAK sınır şeridini tamamen kordon altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri"ne bağlı birlikler, dondurucu soğuğa rağmen operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Kuzey Irak"taki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonundan sonra teröristlerin Türkiye"ye geçebileceği olasılığını gözönünde bulunduran güvenlik güçleri, stratejik noktalara sevkıyata devam ediyor. Şırnak ve Cizre"den panzer korumasında araçlarla sınırın sıfır noktasındaki Hamam Boğazı ve Siyahkaya Mevkii"ne asker taşındı.