DÜNYAYI saran ekonomik tehdit Türkiye"de sporu vurmaya hazırlanıyor. Özellikle sponsorluk müessesesinin yaygınlaşmasıyla şirketlerle adeta özdeş hale gelen spor kuruluşları ve kulüpler, Türkiye"yi sarsması beklenen krize bağlı olarak ne yapacakalarına ilişkin planlar yapmaya başladılar. Başta Futbol Federasyonu olmak üzere pek çok sponsor kuruluşlarla işbirliği yapan Süper Lig kulüpleri teyakkuzda. Sponsorluk gelirleri 30 milyon YTL olan Futbol Federasyonu konuyla ilgili sürekli çalıştıklarını açıkladı. Başkan Vekili Lütfi Arıboğan şu anda kendilerine ulaşan bir sıkıntı talebi ulaşmamasına karşın çok dikkatli olduklarını ve bütçe çalışmalarında her türlü olasılığa karşı duyarlı olduklarını ve planlar yaptıkların belirtti.

KULÜPLER ÖNLEM ALDI

SPONSORLUKLARDAN ve naklen yayın gelirlerinden dengelemeye çalışan kulüpler de bu konuyla ilgili çeşitli çalışmalar başlattılar. G.Saray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, gelişmeleri büyük dikkatle izlediklerini açıklarken, muhtemel bir kriz sürecinde neler yapacaklarına ilişkin sürekli toplantılar yaptığını belirtti. F.Bahçe de şu anda bir sıkıntı yok ama dövizle transfer ödemeleri yapan herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek çalışmalar yapıyor. Trabzon Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise Türkiye"yi çok etkileyecek ve sıkıntıya sokacak günler yaşamamayı dileyerek, sürekli konuyla ilgili çalışma halinde olduklarını belirtti.

BU konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de kendi payına düşen hassasiyeti gösteriyor. GSGM Mehmet Atalay, gündemi çok dikkatli takip ettiklerini ifade ederken, “30 milyon YTL sponsorluk gelirini 50 milyon YTL"ye çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.