Türkiye Amatör Futbol Ligi 2007-2008 Futbol Sezonu"nda değişik kategorilerde derece elde eden Aydın Belediyespor minik takımları Aydın Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Aydın Temsilciliği tarafından ödüllendirildi. Aydın Yörük Ali Efe Spor Tesisleri"nde gerçekleşen ödül trenine Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, ASKF Aydın Temsilcisi Baki Aslantaş, Aydın Belediyespor Kulüp Başkanı Artun Sucuoğlu, minik takımlarda yer alan futbolcular ve sporcuların aileleri katıldı.
Açılışta konuşan Aydın Belediyespor Kulüp Başkanı Artun Sucuoğlu; Aydın Belediyespor Büyükler, A Gençler, B Gençler, Minikler, Yıldızlar, Minikler ve Mini Minikler kategorisi takımlarının tamamlanan sezonda büyük başarılara imza attığını söyledi. Bu grupların dördünde Aydın Şampiyonu olduklarını belirten Sucuoğlu, “Şampiyon olduğumuz grupların üçüncü nağmalup gruplarımızı tamamladık. A Gençler Türkiye Şampiyonası müsabakalarında ilk maçımızda yenilerek, elendik. Yıldızlar kategorisinde, Türkiye"de 164 grupta bin 200 takımının mücadele ettiği elemeler ile B Gençler kategorisinde de 164 grupta bini aşkın takımın karşı karşıya geldiği elemelerde son 24 takım arasına kalarak Türkiye Şampiyonası"nda yarı final müsabakalarına katılma hakkı elde ettik. Aydın Belediyespor olarak mücadele ettiğimiz altı ayrı kategoride ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Kulüp olarak sporcularımızın hem eğitimlerini hem de sportif faaliyetleri en iyi şekilde yürütmelerini sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
Atatürk"ün Türkiye Cumhuriyeti"ni genç nesillere emanet ettiğine değinen Belediye Başkanı İlhami Ortekin de, Atatürk"ün isteği doğrultusunda zeki, çevik ve çalışkan spor sporcular yetiştirilmesi gerektiğini savundu. Her alanda olduğu gibi spor faaliyetlerinde de gerçek anlamda sporcuların bulunmasının önemine işaret eden Ortekin, “Aydın Belediyespor"da mücadele edecek olan sporcuların okullarında başarılı, evlerinde disiplinli, mahallelerinde örnek ve sahalarda da centilmen olması gerekiyor. Bu formayı giyiyorsanız başarısız olma hakkınız yok. Bu konuda bizde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Sizlerin özel becerilerinizi ve eksik yönlerinizi tespit ederek bunların giderilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yaracağız. Elinden gelen çabayı gösterdiği halde derslerinde başarılı olamayan sporcularımıza, özel ders aldıracağız. Dört dörtlük sporcular yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak biz bunları yaparsak Atatürk"ün emanetine sahip çıkabilecek nesiller yetiştirmiş oluruz” diye konuştu.
Aydın"daki amatör spor faaliyetlerini geliştirilmesi için çeşitli projeler yürüttüklerinden söz eden Başkan Ortekin, bu kapsamda Aydın Belediyespor minik takımlarının da yer aldığı bir turnuvaya katılmak üzere önümüzdeki ay Dusseldorf Kulübü alt yapı takımlarının Aydın"a geleceğini açıkladı. Turnuvanın ikinci etabının Almanya"da yapılacağını duyuran Ortekin, daha sonra belirlenecek bir tarihte Aydın Belediyespor minik takımlarının turnuvaya katılmak üzere bu ülkeye gideceğini sözlerine ekledi.
Törende yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve ASKF Aydın Temsilcisi Baki Aslantaş tarafından Aydın Belediyespor minik takımlarında oynayan futbolculara kupa ve madalyaları verildi.