Dakikalar 87, Galatasaray Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında 5-1 önde ve oyundan çıkan Arda'yı 53 bin Sarı-lacivertli taraftar ayakta alkışlıyor. Bir rüya gibi değil mi? Rüya dün İspanya'da gerçekleşti.

İspanyolların son yıllardaki en flaş isimlerinden Andres Iniesta, Dünya Kupası finalinde takımına kupayı getiren golü attığında kimse futbolcunun sürprizini beklemiyordu.

Iniesta, 116. dakikada topu ağlara gönderdikten sonra formasını çıkardı ve tişörtünde 'Dani Jarque, hep bizimle' yazıyordu. Ünlü futbolcu, yakın dostu Espanyol takımının kaptanı Dani Jarque'yi unutmamıştı. Iniesta'nın jesti uzun süre gündemde kaldı ancak asıl beklenen randevu dün akşamdı.

Barcelona kentinin iki takımı, Katalan derbisinde kozlarını paylaşmak için sahaya çıktılar. Barcelona son yıllarda sürekli takıldığı Espanyol deplasmanında bu kez maçı 5-1 gibi bir skorla aldı ancak maçın önüne geçen bir sahne vardı.

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, maçın bitimine 3 dakika kala Andres Iniesta'yı kenara çağırdı. İşte o an tarihi bir olay yaşandı. Espanyol taraftarı, ezeli düşmanları Barcelona'ya duydukları nefreti bir kenara bırakıp Iniesta'yı ayakta alkışladı. Televizyon başındaki seyircileri bile duygulandıran tabloda Espanyollu futbolcular da alkışa eşlik etti, Iniesta da kendisini alkışlayanlara aynı şekilde karşılık verdi.

Iniesta, "Orada sahadeyken tarifi imkansız bir duygu hissettim. Bu ezeli rekabetin ötesinde bir şeydi" dedi.



Peki aynı sahneyi Türkiye'de görebilir miyiz? Herhalde yanıtını tüm futbolseverler verebilir.

Barcelonalı Iniesta'nın yakın dostu olan Dani Jarque, Ağustos 2009'da 26 yaşındayken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. İspanyol futbolcu, Dünya Kupası'ndan sonra tişörtünü de Espanyol kulübüne hediye etmişti. Iniesta, ''Üzülmemek zor. Bu tişört için en iyi yerin burası olduğunu düşünsem de tişörtü vermek bana acı veriyor'' diye konuşmuştu.

ntvmsnbc