Alman gazeteleri maçta raharsızlanıp hastanaye kaldırılan ve ilk müdahalesinde bir sonuç çıkmayan Ümit'in hasatağılıyla ilgili şok iddia ortaya atıldı. Almanya'da yayınlanan bazı gazeteler, birinci futbol liginde geçen hafta 1. FC Köln'ün Karlsruher SC'ye karşı oynadığı karşılaşma sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Ümit Özat'ta kalp kası iltihabı (Myokarditis) olduğunu yazdı.

Bild gazetesinin bir haberinde, Köln kulübünün Ümit'i, Köln Üniversite Kliniği'nde yapılan muayenelerden sonra Hannover kentindeki özel bir hastaneye sevk ettiği belirtildi.

Uzman doktorların, Ümit'e kalp kası iltihabı teşhisi koydukları ifade edilen haberde, Ümit'in bir hafta daha Hannover'de kalacağı ve ilaç tedavisi göreceği savunuldu.

1. FC Köln Teknik Direktörü Christoph Daum, Ümit'in tedavi olmak üzere Köln kenti dışında bulunduğunu doğruladı.

Gazetenin haberinde ayrıca, Ümit'in sahada ölüm tehlikesi atlattığı, acil müdahalenin hayatını kurtarmış olabileceği görüşüne yer verildi.

Kulübün Ümit'in yıl sonuna kadar oynayamayacağını düşündüğü de belirtilen haberde, Ümit'in de daha önce yaptığı bir açıklamada, ''Kalbimde bir şey varsa futbolu bırakırım. Ailem ve sağlığımın önceliği var'' şeklinde konuştuğu hatırlatıldı.

''Kölner Express'' gazetesi de ''Ümit kalp kası iltihabı şüphesiyle özel kliniğe nakledildi'' başlığıyla verdiği haberde, Ümit ile ilgili tetkiklerin Cuma günü sonlandırılmasının düşünüldüğünü, ancak muayenelerin hala sürdüğünü ve kulübün Ümit'i Hannover'deki Tıp Yüksek Okulu'na gönderdiğini yazdı

1. FC Köln Menajeri Michael Meier de ''Evet, Ümit Hannover'de. Takım arkadaşlarıyla da irtibatı var'' dedi.

Ümit'in takım arkadaşı Milivoje Novakovic ise Ümit ile salı günü telefonlaştığını ve Türkiye'de 3 ya da 4 doktor tarafından muayene olacağını söylediğini belirterek, ''Onun yerinde olsam futbolu bırakırım. 32 yaşına girecek, evinde 2 çocuğu ve eşi var. Böyle bir risk benim için çok yüksek olurdu'' diye konuştu.

Haber 7