Albümün sürprizi, Alagöz’ün Fulden Uras’la düet yaptığı “Her Şey Bitmiştir Artık” şarkısı… Halası Rana Alagöz’e Altın Plak kazandıran şarkıyı 41 yıl sonra yeniden yorumlayan Sencer Alagöz, “Bu şarkıyı okumak riskliydi ama halamdan da babamdan da geçer not aldık” diyor.

* Fulden Uras düet yapmaya karşı diye biliyorduk. Fikrinizi ne değiştirdi?

Fulden Uras: Evet, bugüne kadar birçok kişiden düet teklifi gelmişti ama sıcak bakmamıştım. Sanat dünyasındaki kaypaklıkları bildiğim için cesaret edememiştim. Düet bir ortaklık işi, o yüzden düet yapacağınız kişiyi çok özenle seçmeniz gerekiyor. Sencer’le ise çocukluk yıllarına dayanan bir dostluğumuz var. İlk single’ı “Mavi Sular”ı da çok beğenmiştim. Düet yapmayı teklif ettim, o da sıcak baktı.

* Neden “Her Şey Bitmiştir Artık” şarkısını yeniden yorumladınız?

Sencer Alagöz: Bu şarkıyı okumamız, eşim Hande’nin fikriydi. Şarkı, halam Rana Alagöz’e 1971 yılında Altın Plak kazandırmıştı.

Fulden Uras: Her şey de denk düştü. Sencer’in albümünün müzik direktörlüğünü Dağhan Kök, yani Rana Alagöz’ün oğlu üstlendi. Şarkının modern düzenlemesini de Burak Buluç yaptı.

* Peki şarkıya gelen ilk yorumlar nasıl?

Fulden Uras: Ben Sencer’in albümü “O Kadın”ı dinlemeye gittiğimde, her şey tamamlanmıştı. Bitmiş bir albüme yeni bir şarkı eklemek, deli işiydi. Biz de birkaç deli toplanıp bu işi yaptık. Şimdi çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Sencer’in halasının ve babasının da çok hoşuna giden bir iş oldu.

* Peki albümünü ilk dinlediğinizde Sencer Bey’e ne dediniz?

Fulden Uras: Açık açık “Bu albüm tutar ama biraz zamana ihtiyacı var” dedim. Zamanla sevilecek bir albüm olmuş. Anlaşılması uzun zaman alır ama dinledikten sonra vazgeçemezsin.

RİSKLİYDİ AMA GEÇER NOT ALDIK

* Sencer Bey, ilk albümde eski bir şarkıya yer vermek, risk değil mi? Üstelik bir de düet yapmışsınız.
..
Sencer Alagöz: Evet, düet riskliydi. Üstelik şarkı, herkesin çok sevdiği, vals formatında bir eserdi. Böyle bir eseri günümüz formatına getirdiğinizde olumsuz geri dönüşler alabilirsiniz. Ama şarkımız halamdan da babamdan da geçer not aldı. Adı “Her Şey Bitmiştir Artık” olmasına rağmen benim için bir başlangıç oldu…

* Sanatçı bir aileden geliyorsunuz. Albüm için biraz fazla beklediğinizi düşünmüyor musunuz?

Sencer Alagöz: Müziğin zamanı yok ki… Ben 90’larda da bu işe girebilirdim ama üniversiteye ağırlık verdim, mühendislik ve otomotiv sektörüne yönelik eğitim aldım. Bir de müzisyen bir aileden geliyorsanız, çıtayı yükseğe koymanız gerekiyor. 90’lardaki müzik, benim yaptığım müziğe uzaktı. Ben uzun süre dinlenecek şarkılar yaptığımı düşünüyorum.

* Düet şarkısını eşinizin önerdiğini söylediniz. Hande Hanım’ın başka katkısı oldu mu albüme?

Fulden Uras: Hande olmasaydı, Sencer’in albüm çıkarması bir-iki yıl daha sarkardı herhalde…

Sencer Alagöz: Ben otomotiv sektöründe de çalışıyorum. Albüm sürecinde ben şarkılarla ilgilenirken, diğer işlerimi de Hande yaptı.

* Halihazırda başka bir işiniz varken ne oldu da “Ben müzik yapacağım” dediniz? Neydi o kırılma noktası?

Sencer Alagöz: Kırılma noktası, ne olursa olsun müzik yapmaya devam etme kararı almamdı. Albümdeki tüm şarkılarım 2009 yılında zaten vücuda gelmişti. İlk olarak 2011’in eylül ayında bir single’la deneme yaptık. Büyük bir patlama olmadı ama beklediğim geri dönüşleri aldım. Bana birisi “Ne güzel müzik yapmışsın” dediğinde “Olay tamamdır” diyorum.

* Peki müzikle diğer işinizi aynı anda nasıl idare ediyorsunuz?

Sencer Alagöz: 1996 yılından bu yana otomotiv sektöründeyim. Volvo’da 30 ülkedeki satışlardan sorumluyum. Şirketimin Türkiye ve yurtdışı ayağı da çalışanlarının yan aktivitelerini destekliyor. Benim arkamdalar yani. Ayrıca müzik için yıllık ve haftalık izinlerimden de feragat ediyorum.

SINGLE’ININ ÇIKTIĞINI D&R’DA GÖRÜNCE ÖĞRENDİ

* Çocukluk arkadaşı olduğunuzu söylediniz. Kariyer yolculuğunuzda birbirinizin attığı adımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sencer Alagöz: Fulden’in 2000 yılında yaptığı çıkışla birlikte kendini iyi yerlere taşıdığını düşünüyorum. Müzik piyasası ne gerektiriyorsa hep onu yaptı, hatta daha da fazlasını… Şu an bir dizi projesi üzerine çalışıyor, ayrıca kendi single’ını hazırlıyor. Bir yandan da benim albümüme destek oluyor. Hazırladığı single’ın da müzik piyasasının bir adım önünde olacağını düşünüyorum.

Fulden Uras: Ben Sencer’in “Mavi Sular” single’ından çıktığında haberdar oldum ve çok farklı bir iş olduğunu gördüm.

* Yakın arkadaşınızın single çıkardığından en son sizin mi haberiniz oldu yani?

Fulden Uras: Sadece ben değil, kendisi de single’ının çıktığını D&R’da görünce öğrendi. Çünkü çıkış tarihi konusunda bir belirsizlik vardı…

* Düet tamam. Sırada ne var?

Fulden Uras: Sahneyle ilgili bir birlikteliğin yanı sıra bir televizyon programı çalışmamız var. Canlı müziğin yer alacağı bir program yapmak istiyoruz.

FULDEN HIRSLI SENCER AŞIK

Birbirinizi üç kelimeyle tanımlamanızı istesem, hangi kelimeleri seçersiniz?

Sencer Alagöz: Hırslı, enerjik, yardımsever.

Fulden Uras: Aşık, müzisyen, dost.

Yeni single yolda

Fulden Uras: Yeni bir single hazırlıyorum. Dünya standartlarında bir sound yakaladık. Ama öncesinde “Her Şey Bitmiştir Artık” biraz daha yürüsün istiyorum. Ben nasıl olsa 2000’in başlarından bu yana bu heyecanı tadıyorum, biraz da Sencer yaşasın. Olmadı, ekim-kasım gibi çıkarırım single’ı..