SAMSUN'da, yabancı uyruklu 2 kadını fuhuşa zorlayıp, paralarını gasp ettikleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan Gürcü asıllı 44 yaşındaki Rita Kılıç ile tutuksuz yargılanan erkek arkadaşı 45 yaşındaki Nail Duman, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 51'er yıl 8'er ay hapis ve 30'ar bin TL para cezasına çarptırıldı.

Olay 1.5 yıl önce Samsun'un merkez Atakum İlçesi'nde meydana geldi. Hizmetçi olarak çalıştırılmak için Samsun'a getirilen yabancı uyruklu M.K. ile T.J. adlı kadınları, fuhuşa zorladıkları, eşya ve paralarını gasp edip, alıkoydukları iddiasıyla Gürcü uyruklu Rita Kılıç ile erkek arkadaşı Nail Duman, gözaltına alındı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından Rita Kılıç tutuklanırken, Nail Duman tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Rita Kılıç, kimseye kötü birşey yapmadığını söyleyerek, "Kadınları daha önceden tanıyorum. Bir arkadaşlığımız var. Ben onları fuhuşa zorlayıp paralarını almadım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi. Nail Duman ise suçlamaları kabul etmeyerek kimseyi fuhuşa zorlamadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, sanıkları, `fuhuşa zorlama, gasp, tehdit, alıkoyma' gibi suçlardan 51'er yıl 8'er ay hapis, 30'ar bin TL de para cezasına mahkum etti. Heyet, daha sonra tutuksuz yargılanan sanık Duman'ın da tutuklanmasına hükmetti.