Edinilen bilgiye göre; tarihi eser kaçaklılığı yapılacağı yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alım satımın yapılacağı iddia edilen Aydın şehirler Arası Obüs Terminalinde gerekli tertibatı aldı. İzmir’den Aydın’a otobüsle gelen Cihangir Mehmet H. (34) ve beraberinde bulunan Berna U. (33) isimli bayanı otogarda karşılayan Kadir K. (43) polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahısların üzerinde yapılan aramada Kadir K. isimli şahsın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ile buluşma noktasına gelen Berna U. adına düzenlenmiş toplam 88 bin TL değerinde 3 adet senet ile Cihangir Mehmet H’nin üzerinden de Ali Yumuşak adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.
TUZAĞI GİZMELEYE ÇALIŞTILAR
Aydın Emniyet KOM Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Kadir K. senetleri Cihangir Mehmet H. ve sevgilisi olduğunu iddia ettiği Berna U’ya ev satmak için aldığını iddia ederken; Cihangir Mehmet H. de, kız arkadaşının bu senetleri kumar borcuna karşılık olarak Kadir K’ya verdiğini öne sürdü. İlk başta iki erkek şahıstan şikayetçi olmayan ve daha sonra korktuğu için şikayetçi olmadığını ifade eden Berna U. ise senetlerin kendisine zorla imzalatıldığını beyan ederek, her iki şüpheliden de şikayetçi oldu.
İfadesi alınan Berna U. serbest bırakılırken, zorla senet imzalattıkları bayanı fuhuş tuzağına düşürmek istedikleri ileri sürülen Kadir K. ve Cihangir Mehmet H. sorgularının ardından Aydın Adliyesine sevk edildi.
Yapılan sorgularında Kadir K’nın “Dolandırıcılık, Silah Kaçakçılığı ve Yaralama” suçlarından sabıkasının olduğu tespit edildi. Hakkında ayrıca sahte kimlik beyan etmekten işlem yapılan Cihangir Mehmet H’nin de İzmir’de “Hırsızlık ve Yaralama” suçlarından mahkemece arandığı anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.