İtalya'da başbakanı Silvio Berlusconi'nin başı dertten kurtulmuyor.
Dokunulmazlığının Anayasa Mahkemesi'nce iptalinin ardından Berlusconi'ye, 17 yaşındaki bir kızla para karşılığı birlikte olmaktan dava açıldı. İtalyan lider gücünü kötüye kullanmakla suçlanıyor.
İtalya'da başbakanı koruyan dokunulmazlık yasasının kalkması Silvio Berlusconi'yi zorda bıraktı. Yolsuzluk ve sahtekarlıkla suçlanan Berlusconi, bu kez 17 yaşındaki bir dansçıyla ile para karşılığı birlikle olmaktan suçlanıyor. Berlusconi'nin başını derde sokansa Ruby lakabıyla bilinen Fas asıllı Kerime El Mahruk. Başbakanın dokunulmazlığın kalkmasıyla soruşturma başlatan Milan Başsavcılığı
Berlusconi'ye yakın bazı isimlerin işyerleri ve evlerinde arama yaptı. Ulaşılan Telefon kayıtları Faslı dansçının Berlusconi'yle pekçok kez bir araya geldiğini ortaya koydu. Ruby olarak tanınan dansçının hırsızlık suçlamasıyla tutuklandığı, ancak başbakanın araya girmesiyle salınıverildiği öne sürülüyor. Savcılar Berlusconi'yi henüz 18'ine basmamış biriyle fuhuşun yanı sıra, Ruby'yi hırsızlık suçlamasıyla tutuklanmaktan kurtararak görevini kötüye kullanmış olmakla suçluyorlar. Dansçı kız Berlusconi'nin davetlisi olarak katıldığı partide 7 bin ücret aldığını kabul etse de birliktelik iddialarını yalanlıyor.