Kayseri'nin Talas İlçesi'nde, bayramın 2'nci günü şeker toplama için evlerinden ayrılan bir daha geri dönmeyen 2'si kardeş 3 çocuktan 12'nci günde de haber alınamadı. Kaybolan Türkan ile aynı adı taşıyan babaannesi Türkan Ay, bir ulusal TV'nin canlı yayınında çocukları gelinine ve kardeşine baskı yapan fuhuş mafyasının kaçırdığı yolundaki iması, olaya yeni bir boyut kattı Ahmet Tuna Tekin (8), kız kardeşi 7 yaşındaki Dilruba Tekin ve komşuları 10 yaşındaki Türkan Ay'ın fuhuş mafyası tarafından kaçırıldığı iddiası gündeme geldi. Star Televizyonunun dün akşamki canlı yayınına katılan kayıp çocuklardan 10 yaşındaki Türkan'ın babaannesi Türkan Ay, gelini Özlem Ay ile kız kardeşi Öznur Kanat'a fuhuş yapmaları için baskı yapan mafyanın 3 çocuğu kaçırdığı yolundaki şüphesi olduğu yolundaki iddiasını ilk kez dile getirdi. Polis ise, gündeme gelen bu iddianın doğruluğunu çok yönlü olarak araştırmaya başladı. Türkan Ay'ın dedesi Hasan Kanat ise, bir televizyon kanalında yayınlanan programa çıkma teklifini kabul etmedi. Kanat, çocukları İstanbul'da değil Kayseri'de aradıklarını belirterek, kendisini telefonla arayan programın yapımcılarına tepki gösterdi. Dede Hasan Kanat, "Diğer kızımın boşandığı eşiyle ilgili bir sorunumuz yok. Kızım Öznur, boşanmış, kendi kararlarını vermiş. Çocukların velayetini de babaya vermiş. Öznur, ben ve eşim 4 aydır büyük kızım Özlem'in, yani damaddımızın evinde kalıyoruz. Gerekli eşyayı alıp buraya geldik. Asılsız iddialar ortaya atıyorlar. Müteahhit benim çocuğumu niye kaçırsın" diye konuştu.

"ÖDÜL VERME İMKANIM YOK"

Ahmet ve Dilruba'nın babası Hamza Tekin de çocukların yerini söyleyen ya da bulana ödül verme imkanı olmadığını ifade ederek, "Bu iddiaları ortaya atanların amacını bilmiyorum. Ben kimsenin ailesi hakkında konuşamam. Çocukların kaybolduğu günden beri cehennemde yanmış gibiyiz. Allah kimsenin başına vermesin. Bu çocuklar kesinlikle kaçırıldı. Yaşadıklarını umut ediyoruz. İstanbul'dan gelirken kısa süreli uyukladım. Rüyada oğlum gelip boynuma sarıldı. Kaybolma diye bir şey yok. Hiçbir ipucu yok, düşmanımızı bilsek ondan şüpheleneceğiz" diye konuştu.

KAYIP SAMET, İSTANBUL'DA BULUNDU

Öte yandan, Kayseri'de 26 Eylül'de kaybolan 12 yaşındaki Samed Yenidünya, İstanbul'da bulundu. Kocasinan ilçesi Yenidoğan Mahallesi Alınteri Caddesi Zeytinburnu Sokak'taki evde oturan 38 yaşındaki Hacı Ali Taştan, yeğeni Samed Yenidünya'nın kaybolduğunu belirterek, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne başvurdu. Kayıp çocuğu 1 Ekim'de saat 03.30 sıralarında İstanbul'da Kadıköy Çocuk Şube Büro Amirliği Ekipleri buldu. Polis, Hacı Ali Taştan'a yeğenini teslim alması için İstanbul'a yönlendirdi./milliyet