İZMİR'in de aralarında bulunduğu 4 ilde, yabancı uyruklu kadınları çalışma vaadiyle getirdikten sonra fuhuşa zorladıkları belirlenen aralarında emekli birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 27 kişilik şebeke çökertildi. Şebeke lideri C.B.'nin defterinde ise müşterisi olan çok sayıda İzmirli işadamının adı çıktı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından çalışma vaadiyle getirilen kadınların fuhuşa zorlandıkları bilgisini aldıktan sonra çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından şebeke üyelerinin kimlikleriyle bağlantı kurdukları kişiler ve çalışma yöntemleri deşifre edildi. Şebekeyle ilgili soruşturmanının tamamlanmasının ardından da İzmir merkezli olarak Antalya, Manisa ve Hatay illerinde eş zamanlı `Şafak' ismi verilen operasyon düzenlendi. Birçok polis biriminden alınan takviye kuvvetlerle sabah erken saatlerinde yapılan baskınlarda şebekenin liderleriyle zorla fuhuş yaptırılan 30 kadın ile aralarında emekli olan birinci sınıf Emniyet Müdürü M.T.'nin de bulunduğu toplam 57 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı sayısının artacağının vurgulandığı operasyonda, zanlıların, müşteri olarak özellikle maddi durumu iyi olan işadamlarını seçtikleri anlaşıldı. Polis, şebeke lideri C.B.'nin evinde bir defter buldu. İnceleme yapan ekipler, müşterilerin adının bulunduğu defterde birçok İzmirli işadımının adına rastladı. Fuhuşa zorlanan kadınların zengin işadamlarına sunulmak üzere Antalya'dan özel uçak ve araçlarla Karşıyaka Mavişehir'deki evlere servis yapıldığı ortaya çıktı.

Fuhuş şebekesinin, müşterilerinin çoğunluğunun elit tabakadan olduğu, şifre olarak da, beğendikleri kadınları meyve adlarını kullanarak istedikleri belirlendi. Fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu kadınlara AIDS testi yaptırılıcağı ve daha sonra sınır dışı edilecekleri belirtildi. Şebekenin, yabancı uyruklu kadınları, dünyada turizm kenti olarak tanınan Antalya'da çalıştırmak üzere kandırdıkları, ancak İzmir'e getirip fuhuşa zorladıkları belirlendi. Zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi. DHA