Aydın Ticaret Odası Başkanı Muska Baştuğ (AYTO), önümüzdeki günlerde yapılması gereken Aydın Sanayi ve Ticaret Fuarının yapılamaması ile ilgili AYTO olarak sorulara muhatap kaldıklarını belirterek. Fuarın bu yıl yapılamayacak olmasının kendileri ile bir alakasının olmadığını belirtti.
Bu sene fuarın yapılamamasının sebebinin 9 günlük Ramazan Bayramı sonrası katılımcıların fuarı düzenleyecek olan şirket ile sözleşmelerini fesh etmeleri olduğunu ifade eden Mustafa Baştuğ “Sözleşmeler fesh edilince katılımcı sayısı fuar düzenleme şartı olan 50"nin altına düşmüş. Fuarı düzenleyecek olan SNS Fuarcılık bize dilekçe ile başvurarak bu yıl fuarı düzenlemelerinin imkansız olduğunu belirttiler. 2002 yılından beri fuarı SNS fuarcılık düzenlemekte. Bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ancak bu yıl dünyada meydana gelen ekonomik kriz sebebi ile katılımcılar sözleşmelerini fesh edince katılımcı sayısı 5"e kadar inmiş. SNS Fuarcılık yetkilileri bu şartlar altında fuarı düzenlemelerinin imkansız olduğunu belirttiler” dedi
Fuar düzenleme yetkisinin tamamen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ait olduğunu söyleyen AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ önümüzdeki dönem Aydın"da yapılacak fuarların Aydın Tekstil sahasında düzenlenen fuar yerinde modern bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.