Dörtyol kavşağında Hakan Bal yönetimindeki 47 DR 350 plakalı çimento yüklü tanker İdil caddesinde rampa aşağı inerken fren patladı.
İki araca çarparak devrilen tanker, 8 iş yerine de zarar verdi. Çarpmanın etkisiyle cadde üzerindeki bazı iş yerlerinin duvarları yıkıldı. Park halindeki iki araç kullanılamaz hale geldi. Aracın içinde sıkışan tanker şoförü Hakan Bal feci şekilde can verdi. Bal'ın cenazesi otopsi için ambulansla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Diğer taraftan hafif yaralanan bir çocuk da tedavi altına alındı.
Kazada, cadde üzerindeki çok sayıda iş yeri hasar görürken, çok sayıda vatandaş olay yerine akın etti. Kaza yerine gelen trafik ekipleri, bölgeyi güvenlik kordonu altına aldı. Cadde üzerindeki esnaflar ve vatandaşlar, son zamanlarda kazaların artmasına rağmen önlemlerin alınmamasına tepki gösterdi.
TANKER VİRAJI ALAMADI
Kazanın görgü tanıklarından Serdar Önder, kaza anında kendisinin ışıklarda bulunduğunu belirterek, tankerin İdil yolundan girdiğini anlattı. Tanker şoförünün Dörtyol'da virajını alamadığını söyleyen Önder, aracın bir süre sonra devrildiğini ifade etti.
Serdar Önder, "Tanker, İdil tarafından geliyordu. Araç Dörtyol'da virajını alamadı. Daha sonra devrilerek 2 araca çaptı ve 8 iş yerine girdi. Zaten ondan sonra ortalık toz duman oldu bir şey göremedik. Aracın hızı 140 kilometre civarında vardı. Park halindeki arabalara çarptıktan sonra devrilerek dükkanlara girdi. Bu ve bunun gibi kazalar hep olacak. Bundan dolayı acilen çevre yolunun açılmasını istiyoruz. Her seferinde insanlar ölüyor. Bu insanlara yazıktır." diye konuştu.
Kazayı gören Ahmet Demir ise aracın İdil caddesinden aşağı inerken sadece korna çaldığını anlattı.
Ahmet Demir, "Araç Dörtyol kavşağında önce sol yaparak kurtarmaya çalıştı. Hızından dolayı devrildi, araçlara çarparak iş yerlerine girdi. Ondan sonra bir patlama oldu. Ortalık toz duman oldu." ifadesini kullandı.