Camii Kebir Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır hizmet veren Yahya Kemal Kalem (38), uydu ayarlarının değişmesi ile birlikte vatandaşların sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerine akın ettiğini söyledi.

Türksat 4A uydusu ile birlikte yayınların daha kaliteli hale geleceğini ve bunun yanı sıra HD yayın sayısının da artacağını ifade eden Kalem, "Vatandaşlarımız 19 Eylül itibariyle değişen frekanslar nedeniyle uydu cihazlarını getirip, kanal güncellemesi yapmamızı istiyor. Biz de bu kapsamda gelen talebe karşılık vermek için yoğun mesai yapıyoruz. Şuan birçok cihazı vatandaşlarımızı ayarlama için bize teslim etti" dedi.

Kayseri’ye tatilini geçirmek için Almanya’dan gelen Battal Göçger (60) ise yeni uydu cihazını aldığını belirterek, "Çarşamba günü Almanya’ya döneceğim. Türk kanallarını rahatça izleyebilmek için yeni uydu cihazı aldım ve ayarlarını yaptırdım. Almanya’da bu cihazlar daha pahalı. 100 Euro’yu buluyor" diye konuştu. Diğer yandan esnafın ’Türksat 4A uydusu ayarı 10 TL’ye yapılır’ yazılı afişleri de dükkanlarına asmaları dikkat çekti.