Fransız Kültür Merkezi bu hafta iki önemli filmin gösterimine ev sahipliği yapacak. Filmlerden ilki tüm dünyada kutlanan Frankofoni ayı vesilesiyle İsviçreli Fernand Melgar'ın yönettiği La Forteresse (Kale), diğeri ise Marsilya’da gerçekleşen 6. Dünya Su Forumu vesilesiyle Yann Arthus-Bertrand’ın Dünyanın Susuzluğu (La Soif du monde) isimli yeni filmi.
İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle ile gösterimi gerçekleştirilecek olan 2008 yapımı Kaya, İsviçre’de ve dünyada, iltica konusunu gündeme taşıyarak bu konudaki tartışmalara katkı sunuyor. Locarno Film Festivali’nden Altın Leopar Ödülü'yle dönen belgeselde, iltica başvurusu için dilekçe veren bir kişinin azami kalış süresine denk gelen 60 gün boyunca kaldığı İsviçre’deki Vallorbe Merkezi’nin (Jura vaudois) işleyişini insani bir bakış açısıyla ele alıyor. Hapishane koşullarından farksız olan bu bekleme yerinde iki yüz kadın, erkek ve çocuk acılı bir geçmiş ve belirsiz bir gelecek arasında, Konfederasyon’un kaderleri hakkında karar almasını bekliyor.
Gösterim yapacak olan diğer bir film ise, belgesel yönetmeni, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Yann Arthus Bertrand’ın tüm dünyada aynı anda gösterilecek olan son belgeseli Dünyanın Susuzluğu (La Soif du monde). Bu yıl Marsiyal'da düzenlenecek olan Dünya Su Forumu'nda dünya liderleri gezegenimiz için gerekli bu kaynağın yönetimi için ortak çözümleri araştırmaya ve tartışma devam ededursun, Dünyanın Susuzluğu temiz suyun yavaş yavaş tükenme noktasına geldiği dünyamız için önemli bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Dünyanın Susuzluğu (La Soif du monde)
20 Mart Salı, 19:00
Kale (La Forteresse)
22 Mart perşembe, 19.00
23 Mart cuma, 19.00

Gösterimler ücretsizdir.
Filmler Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Cad. No: 4 Taksim
www.ifturquie.org