DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'a ait olduğu öne sürülen, bir PKK'lının makinalı tüfekle gösterildiği fotoğraf kriminal incelemeye alındı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fotoğrafların Kurtulan"a ait olup olmadığının tespiti için Emniyet Genel Müdürlüğü"ne yazı yazdı. Fotoğraf üzerindeki kriminal çalışmanın birkaç gün içinde bitirilmesi bekleniyor.

Terör örgütü PKK militanlarının 8 askeri kaçırmasından sonra Kuzey Irak"a geçerek askerleri teslim alan 3 milletvekili arasında bulunan DTP"li Fatma Kurtulan"ın, milletvekili seçilmeden önce örgütün dağ kadrosunda olduğu öne sürülmüştü. Bu iddiadan sonra da basında dağda bir kadın militanın silahlı fotoğrafları yer almıştı. Söz konusu fotoğrafın, Kurtulan"a ait olduğu ileri sürülmüştü. Bu iddia hem DTP yönetimi hem de Kurtulan tarafından yalanlanmıştı.

GÖKHAN DEMİRKOL DA TESPİT EDİLMİŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı görüntü ve fotoğraflar üzerindeki tesbitlerini son derece gelişmiş cihazlarla yapıyor. Manken Gamze Özçelik"e yönelik tecavüz görüntüleri de internet ortamında yayıldıktan sonra Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı devreye girmişti. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyeti, tecavüzle suçlanan Gökhan Demirkol"un el ve cinsel organının fotoğrafları ile görüntülerini çekerek Ankara"da genel müdürlük Kriminal Laboratuar Daire Başkanlığı"na göndermişti. İnceleme sonunda görüntlerin Demirkol"a ait olduğu damar yapısından ortaya çıkarılmıştı.

Hürriyet