Üçüncü eşiyle birlikte, Kurtuluş"ta bodrum katındaki bir dairede yaşayan emekli hemşire Suat Ünal (85), “Büyükannem Naciye Hanım"ın kucağındaki kız çocuğu benim” dedi.

Çocukluğum Kanlıca"da geçti

Suat Ünal nüfus kâğıdına göre 1341 doğumlu. 1972 yılında evlendiği üçüncü eşi Rıza Ünal"la birlikte yaşıyor. İlk evliliğinden iki kızı, ikinci evliliğinden dört oğlu var. Son evliliğinden ise çocuğu olmamış. Toptan balık ticareti yapan babası Hasan Gürel ile annesi Fatma Muzaffer de Kurtuluş"ta yaşamışlar. Ünal"ın çocukluğu, Mehmet Yakup Kadri"nin Kanlıca"daki evinde geçmiş. Dedesinin Amerika"da büyükelçi olduğunu biliyor. Kucağında fotoğraf çektirdiği büyükannesi Naciye Hanım ile ilgili anılarını da, “Dedem Amerika"dan para gönderirdi. Büyükannem Bağdatlıydı, okuma yazması yoktu. Bankadan birlikte para çekerdik” diye anlatıyor.

Mirastan haberimiz vardı



Dedelerinden kalan mirastan yeni haberdar olmadıklarını belirten Suat Ünal, miras davasının geçmişi ve ailesi hakkında şunları söyledi: “Dedemizden miras kaldığını çok eskiden bu yana duyardık. 15 sene kadar önce avukatlara gidip danıştık. Bizden 20 bin lira istediler. O kadar paramız olmadığı için üzerine düşemedik. Almanya"daki kız kardeşimin kızları üzerine düşüp mirası ortaya çıkartmış. Kardeşim de dün beni arayarak olayı izah etti. "Yakında İstanbul"a geleceğim. Görüşeceğiz" dedi. Ayda 700 lira emekli aylığı alıyorum. Bu para bana yetiyor. Eğer ABD"deki parayı alabilirsem bir hastane açarım herhalde.”

Hürriyet