Dünyaca ünlü Amerikalı fotoğraf sanatçısı Robert Mapplethorpe'un kişisel sergisi, 12 Şubat tarihine kadar İstanbul Galeri Nev'de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Dün açılışı yapılan Paul McMillen küratörlüğünde ve Robert Mapplethorpe Foundation'un iş birliğiyle gerçekleşen sergide, sanatçının çeşitli dönemlerinden yapıtları yer alacak.

Fotoğraf sanatçısı Ali Sina Özüstün'ün kişisel fotoğraf sergisi, 15 Ocakta Kozzy Alışveriş Merkezi'ndeki Kadıköy Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

İstanbul'un farklı detaylarını dijital manipülasyonlarla düzenleyerek hazırlanan ''Benim İstanbul'um'' isimli dijital sergide, sanatçının 50 eseri, ay sonuna kadar görülebilecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın fotoğraflarından oluşan ''Yeryüzünden Portreler'' 18 Ocakta Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde ziyarete açılacak.

6 Şubat tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek sergide, sanatçının farklı bölgelerdeki gezilerinde oluşturduğu insan manzaraları görülebilecek.

Sanatçı Şevket Sönmez'in resim ve video çalışmalarının yer aldığı ''Sharkan'' isimli sergisi, 19 Ocak tarihinde Alanİstanbul'da sergilenmeye başlayacak.

Sönmez'in üç ayrı video art çalışmasını bir araya getirerek oluşturduğu düzenleme ve büyük boyutla resimlerinin yer alacağı sergiyi gezenler, sanatçının daha önceki sergilerindeki yapay ve doğal varoluşların karşıtlarının ötesinde, gerçekçi ve belgesel nitelikli eserler görebilecekler.

Nancy Atakan, 20 Ocakta Pi Artworks'de açılışını yapacağı iki ayrı sergi ile sanatseverlerle buluşacak.

Pi Artworks'un Galeri 1 salonunda açılacak ''Sahtekar olmadığımızı nereden biliyoruz?'' isimli ilk sergide sanatçı, medya ve reklam sektörünün insanlar üzerindeki etkilerinin anlatıldığı eserleri ziyarete açacak.

Atakan, Galeri 2 Salonu'nda açacağı ''Buralı 1970-2011'' isimli ikinci sergide ise İstanbul'un yoğun karmaşası içinde kaybolan mahalleleri ve sokak yaşamını anlatacak.