Arslan, ilk gençlik yıllarından başlayarak, yaşamı ve 1960 lı yıllarında turistlerin gelişi ile başlayan turizm anılarını anlattı.
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde 1942 doğumlu Atilla Arslan ile yine aynı yılda doğan aralarında 5 aylık fark olduğunu söyleyen Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç ile dostluklarını anlattı. Ahmet Kireç iki yaşından itibaren arkadaş olduklarını 67 yıllık dostluklarının çocukları ile de devam ettiğini vurguladı.
Alkış Otel ile 1968’te otelcilik ve 1975’te Cemil Karakıvrak ile Stüdyo AC (Atilla’nın A’sı ve Cemil’in C’si) fotoğrafçılık yaptığını belirtti. Kuşadası’nın ilk fotoğrafçısı olduğu için nişan, düğün, vesikalık yüzlerce fotoğraf çektiğini kaydeden Arslan, 1980’de yeni moda video kaset satışlarına Mustafa Oğuzkaan ile başladıklarını anlattı.
Ahmet Kireç ile çocukluktan itibaren turistlerle konuşmak için İngilizce, İtalyanca öğrendiklerini ilk yabancı gemi geldiğinde nasıl heyecanlandıklarını belirten Atilla Arslan fotoğraflar ile de anılarını dinleyicilere aktardı. Etkinliğin sonunda Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Belediye Meclis üyesi Yusuf Emik’te Atilla Arslan’a teşekkür plaketi ve çiçek vererek kutladı.

11.20110526191534.jpg