İZMİR'de bir mağazada yönetici İzzet T., güzellik uzmanı olan 2 yıllık eşi Büşra T.'nin, kendisini terkettiği iddiasıyla açtığı boşanma davasını Facebook'daki fotoğraflarını delil göstererek kazandı. Hakim, karşılıklı 55 bin lira tazminat isteyen taraflardan kusurlu bulduğu Büşra T'yi, İzzet T'ye 3 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

İzzet T'ye ile Büşra T. , iki yıl önce arkadaşları aracılığıyla tanıştıktan kısa bir süre sonra evlendi. Eşi Büşra'nın kendisine karşı evlendikten sonra ağır sözler söylediğini ve maddi beklentilerinin yüksek olduğunu iddia eden İzzet T., boşanma davası açtı. İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında İzzet T., eşi Büşra T.nin kendisinden maddi gücünün yetmeyeceği şeyler talep ettiğini ve bunları gerçekleştiremediği için hakaret ettiğini öne sürdü. İzzet T., aile birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanmak istedi, 30 bin lirası maddi, 25 bin lirası manevi, toplam 55 bin lira da tazminat talep etti.

Büşra T. ise asıl mağdurun kendisi olduğunu, evlilik birliğine bağlı kaldığını iddia etti. Avukatı Ercan Dönmez aracılığıyla 4'üncü Aile Mahkemesi'nde açılan davaya cevap dilekçesi veren Büşra T. evi terkedenin kendisi değil eşi olduğunu öne sürdü. Büşra T., maddi beklenti içinde olmadığını iddia etti. Büşra T., cinsel rahatsızlıkları bulunduğunu ileri sürdüğü eşine, doktora gitmesi için destek olduğunu da belirtti. Eşinden boşanmak istemediğini belirten Büşra T., evliliği için güzellik uzmanlığı mesleğini de bıraktığını, düğün videosundaki kayıtlarında görünen ve kendisine takılan bütün ziynet eşyasını eşinin ve ailesinin borçlarını ödemesi için verdiğini iddia etti. Büşra T., eşinden ayrılmak istemediğini, kendisini çok sevdiğini, ancak boşanmaları halinde uğradığı zarardan dolayı 30 bin lirası maddi, 25 bin lirası manevi toplam 55 bin lira tazminat istediğini bildirdi.

Yapılan son duruşmaya tarafların avukatları katıldı. İzzet T.'nin avukatı İlkay Efe, mahkemeye Büşra T.'nin eğlenceye düşkün olduğunu göstermek için "Facebook" paylaşım sitesindeki, gece hayatında eğlenirken transparan kıyafetlerle çekilmiş fotoğrafları delil olarak sundu. Hakim toplanan deliller ve dinlenen tanıkların ifadesine göre, olayda Büşra T.'nin kusurluğu olduğunu belirtip çifti boşadı. Hakim, ayrıca Büşra T.'yi eşi İzzet T.'ye 3 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Bu arada Büşra T. hakkında ayrıca, eşini tehdit ettiği gerekçesiyle İzmir 7'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6 ay ile 1 yıl hapis cezası istemiyle de dava açıldı.

MİLLİYET