Yıllar önce çekilmiş ve sizi utandıran bir resmin etiketlenmesi sonucu Facebook'ta yayılması başınıza sıkla gelen olaylardan biridir. Sizi utandıran bu tür olaylarla karşılaşmamak için etiketlemelerden kurtulmanızı sağlayacak öneriler sunuyoruz.

Etiketlemeyi kaldırın

Facebook profilinize gelip etiketlendiğiniz resmin üzerine gelin ve sağ taraftaki kalem ikonuna tıklayın. Buradan etiketi kaldır seçeneğine tıklayın.

Etiket kaldırma Seçenekleri

Şimdi karşınıza çok seçenekli bir sayfa çıkıyor. Siz ilk seçeneği tıklayarak sessiz bir şekilde meseleyi halledebilirsiniz.

Neden bu etiketi kaldırmak istiyorsun

İlk bölüm size bu fotoğrafın size ait olduğunu kabul ettiğinizi ama fotoğrafı reddetme nedeninizi soruyor.

İkinci bölümde ise bu fotoğrafın size ait olmadığını söylüyorsunuz. En basit ve en uğraştırmayan seçenek olarak ilkini seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Gizlilik ayarları

Şimdi gelecekte herhangi birinin sizi etiketlemesini önlemek için ana sayfanın yanındaki ok simgesinden Gizlilik ayarları bölümüne tıklayın.

Burada etiketleri yönete girin.Sunduğu seçeneklerin çokluğu sizi korkutmasın.

Etiket önizleme

Arkadaşlarınızın sizi etiketlemesinden önce bu durumdan haberdar olmak için "Arkadaşlarının seni etiketlediği gönderileri zaman tünelinde gözükmeden önce gözden geçir" seçeneğine tıklayın.

Burada "kapalı" yazan bölümü "açık" hale getirerek bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz

Eğer fotoğrafların işaretlenmeden önce size haber verilmesi seçeneğini seçtiyseniz Profilinizde kapak fotoğrafınızın altında görünen Etkinlik Günlüğü bölümü bir etiketleme durumunda size haber verecektir.

Buradan bu etiketleri tick işaretiyle kabul edebilir veya x işaretine tıklayıp Timeline'da görünmesini engelleyebilirsiniz.

Etiketlediğin resimlerin dışarıdan görünmesini engellemek için" zaman tünelinde gözüken gönderileri kimler görebilir seçeneğin" seçerek etiketlendiğiniz resimlerin arkadaşlarınız tarafından görünmesini engelleyebilirsiniz.