Edinilen bilgiye göre, Mudanya'da saat 20.30 sıralarında Berkant Albayrak (32) arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıktan sonra Yıldıztepe’ye geldi. Deniz manzarasına karşı fotoğraf çektiren Albayrak, ikinci fotoğrafı için arkadaşına poz verirken, bir anda dengesini kaybederek 50 metrelik uçurumdan yuvarlanarak sahil kenarındaki makilik alana düştü.

Albayrak’ın arkadaşları durumu hemen 112 Acil Servis ve emniyet güçlerine haber verdi. Bursa ve Mudanya’dan arama kurtarma, itfaiye, Bursa Sivil Savunma'dan çok sayıda personelin katıldığı kurtarma çalışmasında ekipler, sahil üzerinden Albayrak’ın bulunduğu bölgeye geldi.

Yuvarlanarak düştüğü yerde yaralı olarak bulunan Albayrak’ın vücudunun birçok yerinde kırık olduğu tespit edildi. Yaralının şuurunu açık tutmak için çaba sarf eden ekipler yaralıyı, olay yerine gelen Mudanya Arama Kurtarma Birliği’ne ait botla Arnavutköy Balıkçı Barınığı’na getirildi. Yaralı, buradan ambulansla Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

“İKİNCİ FOTOĞRAFI ÇEKERKEN ARKADAŞIM KAYBOLDU”

Albayrak’ın ısrarla denize karşı fotoğraf çektirmek istediğini kaydeden arkadaşları, “Bir poz çektim. İkinci pozu çekerken arkadaşım kayboldu. Bir ses duyduk. Ardından arkadaşımın uçurumdan düştüğünü fark ettik. Hemen sağlık ekiplerine ve emniyet güçlerine haber verdik” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (EAK)