Baltacıgil, Eylül ayında çellist kardeşi Efe ile Berlin Filarmoni’nin solistleri olarak İstanbul’a gelecek.

Kontrbas çalmaya dokuz yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Fora Baltacıgil, kariyerinde hızlı adımlarla yükselmeye devam ediyor. Müzisyen bir aileden gelen Baltacıgil, dünyanın en prestijli orkestralarından New York Filarmoni’nin kontrbas grup şefi oldu.

‘Ondan daha iyisi olamaz’

2002-2006 arasında dünyaca ünlü Curtis Institute of Music okulunda Harold Robinson ve Edgar Meyer ile çalışan Baltacıgil, sonraki üç yıl Minnesota Orkestrası’nda çalıştı. 2004’te Delaware Senfoni Konçerto Yarışması’nda birincilik ödülünün sahibi oldu. 2006’da Riverside Symphonia Caprio Genç Sanatçılar Yarışması’nda birincilik kazandı. 2009’da Minnesota McKnight Derneği Sanatçı Bursu kazanan genç kontrbasçı için Amerikan müzik forumu TalkBass’ta “Bu iş için Fora’dan daha iyi bir adam bulunamaz” yorumları yapılıyor.

Baltacıgil Biraderler Eylül’de İstanbul’da

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 40. yıl etkinlikleri kapsamında Berlin Filarmoni Orkestrası, daimi şefi Sir Simon Rattle yönetiminde 27 Eylül Perşembe Haliç Kongre Merkezi’nde bir konser verecek. Konserde çellist Efe Baltacıgil ile kardeşi kontrbas Fora Baltacıgil solist olarak katılacak. Schubert’in ‘Bitmemiş Senfoni’si adlı eserinin seslendirilmesinin ardından Efe ve Fora Baltacıgil kardeşlerin solistliğinde Bottesini’nin “Viyolonsel ve Kontrbas için Düzenlenmiş Grand Duo Concertant”ını seslendirilecek. Orkestra, programı Beethoven’in “La majör 7. Senfoni”si ile noktalayacak.

Hürriyet