Bazı kadınlar her gün bazıları zaman zaman kullansa da makyaj kadının güzelliğine güzellik katmaktadır.

Makyajın en önemli unsurlarından, olmazsa olmazı olan malzemesi ise tabi ki fondötendir. Fondöten cildi makyaja hazırlayan, bir takım kusurları kapadığı için önemlidir. Bu yüzden cildinize uygun fondöteni seçmeniz doğru makyaj açısından önemlidir. Peki doğru fondöten nasıl seçilir? İşte bunun cevabı aşağıdaki maddelerde.

1. İlk önce fondöten seçiminizi yaparken kaliteli markaları seçmeye özen gösterin. Ucuz diyerek kalitesiz ürünlere yönelmeyin.

2. Seçtiğiniz föndetenin kimyasal değil bitkisel içerik olmasına dikkat edin. Cildinizin bir takım kusurlarını kapatayım derken daha fazla zarar vermeyin.

3. Özellikle yağlı değil, su bazlı olan fondötenleri tercih edin. Su bazlı olanlar kusurları kapatırken nemlendirme işlemini de gerçekleştirir.

4. Cilt tonunuza ve cildinizin yapısına uygun olan ürünleri kullanmaya önem verin. Cilt tonunuzdan daha koyu ya da daha açık tonları kullanmanız fondötenin cildinizde maske varmış gibi durmasına neden olur.

5. Daha akışkan olan cilt tarafından kolayca emilen fondötenler her zaman daha avantajlıdır.

6. Ürünü satın alırken hayvansal yağlardan üretilmemiş olmasına özen gösterin.

7. Son olarak fondöteninizi alırken son kullanma tarihine mutlaka bakın. Kullanırken de son kullanma tarihinin geçip geçmediğini kontrol edin.

Kadınlaralemi