Ligin 2. yarısı başlarken ortaya atılan iddiaların gerçekleşmesi, raporların değiştirilmesi güvenimizi sarstı. Eğer adım atılmazsa tavrımız değişmez

Herkes kadar şampiyonluk şansına sahibiz. 18. kez mutlu sona ulaşarak rakiplerimizi yine geride bırakacağız. Kimse kendini şampiyon ilan etmesin

Lincoln"ü kazanmaya çalışacağız. Ancak ekonomik şartlar oluşur ve kendisi de gitmek isterse satarız. Kimseyi parasını verip, oturtmayız

Galatatasaray Başkanı Adnan Polat, gündemdeki konular hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Polat, İkinci Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve futbol şubesi üyesi Murat Yalçındağ"la birlikte Florya"da düzenlediği basın toplantısında Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu"nu, taleplerinin dikkate alınması konusunda bir kez daha uyardı.
Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı, “Sezonun ikinci yarısı başlarken bana, "kıyım yapılacak" dendi güldüm, geçtim. Sivasspor maçı öncesi, Lincoln"ün 2 sarı karttan atılacağı söylendi, yine inanmadım. Bana bunları federasyona yakın bir arkadaşımız söyledi. İddiaların gerçekleşmesi, hakem raporunun değiştirilmesi, MHK başkanının çıkıp, raporların değişmesiyle ilgili ifadelerde bulunması ve birçok şüphe uyandıran olaylar güvenimizi sarstı. Radikal önlemler şart. Durumdan birçok Anadolu kulübü de rahatsız. Şartlar değişirse Mahmut Özgener"in yanında oluruz, fakat olumlu adım atılmazsa tavrımız değişmez. Ali Sami Yen"deki İspanya maçına da gitmeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Aziz Yıldırım başkanlığındaki Kulüpler Birliği"nin uzun süredir toplanmadığını vurgulayan Adnan Polat, son 2 yılda sarı-kırmızılı takımda yaşanan sakatlıklara dikkat çekerek hakemleri eleştirdi. Polat, “Milli takımın, İspanya"da oynadığı ortama bakın, bir de Sivas"taki, Konya"daki sahaları düşünün. Futbol her şeyden önce iyi zeminlerde oynanır. Hakemler de futbolu güzelleştirmeli. Seyirciler statlara hakemleri izlemeye gitmiyorlar. Galatasaray"da bu sezon oynanan maçlarda 63 tane darbeye bağlı sakatlık yaşandı. Bu sakatlıklar yüzünden 14 futbolcumuz ameliyat oldu. İki yılın toplamında 27 tane ameliyat geçirdi oyuncularımız. Bu sayı Türk futbolunda bir rekordur. Bunları feryadımızı daha iyi anlayın diye söylüyorum. Bu anti futbol anlayışı dilerim bundan sonra tolere edilmez. Bunun zararını sadece Galatasaray değil, milli takım da görüyor” dedi.
Galatasaray Başkanı, toplantıda şampiyonluk şansları ve Lincoln"ün durumunu da değerlendirdi. Son iki şampiyonlukta geriden gelerek hedefe ulaştıklarının altını çizen Adnan Polat, “Hedefimizden sapmadık. Bu sene şampiyonluk için en az rakiplerimiz kadar şansımız var. Bazıları için hayal olabilir, ama 18. şampiyonluğumuzu alıp, rakiplerimizi geride bırakacağız. Mayıs sonunda kim nerede olacak, herkes görür. Kimse kendini şampiyon ilan etmesin. Biz varken zaten bu mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Adnan Polat, Lincoln"ü sezon sonunda ekonomik şartların oluşması halinde satabileceklerini açıkladı. Talimatların herkes için geçerli olduğunu kaydeden Polat, “Lincoln şimdiye kadar kurallara uymadığı için 159 bin euro ceza aldı. Biz kendisini öncelikle kazanmaya çalışacağız. Fakat gitmek isterse ve alıcısı çıkarsa satarız. Kimseyi parasını verip, oturtmayız” diyerek Brezilyalı yıldıza gözdağı verdi.
Galatasaray Başkanı, Teknik Direktör Bülent Korkmaz"ın arkasında olduklarını da belirterek, “Üç maçta kahraman ilan edildi, iki kötü sonuçtan sonra da bin tane yakıştırma yapıldı. Korkmaz beni futbolculuğunda hiç yanıltmadı. Başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

"Takım, 159 milyon dolar"
Adnan Polat, futbol takımının değerini son iki yılda çok üst seviyelere çıkardıklarını söyledi. İki sene önce İngiltere"de yapılan çalışmada Galatasaray"ın değerinin 65 milyon dolar olarak belirlendiğini vurgulayan Polat, “Dört ay önce yine yaptırdık, takımın değeri 159 milyon dolar çıktı. Transfere 25 milyon dolar harcandı, ancak takımın değeri 2.5 kat arttı” dedi.

"Hayretle karşıladık"
Galatasaray Başkanı, İkinci Başkan Mehmet Helvacı"yı, Futbol Federasyonu"nun başına getirmek istedikleri yönünde medyada yer alan iddialara da yanıt verdi. Adnan Polat, “Ciddi hayal güçleri var. Ben ve Mehmet Helvacı, iddiayı hayretle karşıladık. Helvacı için federasyonu devirmek istiyormuşuz” dedi. Polat daha sonra Helvacı"ya dönerek, “Öyle bir niyet var mı!” diye sordu. Mehmet Helvacı ise gülerek, “Başkan öyle bir niyetin mi var? Belki benden kurtulmak için plan yapabilirsin!” diyerek Polat"a takıldı.

Fener"e yemek
Adnan Polat, Fenerbahçe"ye sıcak mesajlar da gönderdi. Ali Sami Yen Stadı"nda 12 Nisan Pazar günü oynanacak derbi öncesi sarı-lacivertli yöneticilere, Galatasaray Adası"nda yemek vermek istediklerini vurgulayan Polat, “Her maçtan önce olduğu gibi yemek vereceğiz. Kabul edip, etmemek onlara bağlı. Gelirlerse memnun oluruz” diye konuştu.

MİLLİYET