Aydın merkez Sevgi Yolu"nda gerçekleşen eyleme katılan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Aydın Temsilciliği üyelerine ortak açıklamayı okuyan Ayşegül Mavibulut, “Üniversite sınavında yüksek puanlar alarak girdikleri okullarda fizyoterapi ve rehabilitasyon eğitimi alan fizyoterapistler maalesef 50 yıldır Meslek Yasası olmadan çalışmak zorunda bırakıldılar. Ülkemizdeki fizyoterapistler, dünyadaki meslektaşlarının standartlarının çok altında hizmet vermeye çalışmakta pek çok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Halen yaşanmakta olan en önemli iki sorun şunlardır:
Ülkenin dört bir yanında sahte fizyoterapistler halkımızı kandırmaya devam etmekte, halkımızın bu konudaki bilgi eksikliğinden yararlanarak iyileşme umutlarını sömürmektedir. Bu nedenle pek çok hasta kalıcı sakatlıklar yaşamakta hatta ölümle burun buruna gelmektedir. Diğer sorun fizyoterapistlerin tüm hekimlik branşları ile çalışmalarının mahkeme kararlarıyla engellenmesidir. Fizyoterapistler tüm dünyada bütün branş hekimleri ile çalışabilirken sadece ülkemizde bu engellenmektedir. Meslek yasaları olmadığı için fizyoterapistler aleyhlerinde açılan tüm davaları kaybetmektedir” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DESTEK VERDİ
Yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak Başbakan Erdoğan"ın çok önemli desteğini gördüklerini kaydeden Mavibulut, “50 yıldır çözülmeyen bu sorunun çözüme yaklaştığını hissediyoruz, umutla bekliyoruz, ancak süre geçtikçe, sıkıntılar, sorunlar artmaktadır. Bu durumun son derece önemli sıkıntılar yarattığını kamuoyu ile de paylaşmak isteriz. Bugün 22 üniversitede eğitim ve öğretim alan biz fizyoterapistler yaklaşık 6 bin kişiyiz ve 100'ü öğretim üyesi olmak üzere 200'ü aşkın öğretim kadromuz bulunmaktadır. Tahminlerimize göre 2020 yılında 15 bin kişiyi aşacağız. Fizyoterapistler hastaneler, sağlık merkezleri, spor kulüpleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, tıp merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, kaplıcalar, huzurevleri ve sağlıklı yaşam merkezleri gibi geniş bir yelpazede mesleklerini icra etmektedirler. Alanımızda yapılan uygulamaların büyük bir kısmı fizyoterapistler tarafından keşfedilmiş ya da geliştirilmiştir.
Sağlık Bakanımız. Sağlık Bakanlığında görevli bürokratlarımız ve Yüce Meclisimizde görevli Milletvekiilerimiz sizlere bir kez daha basınımız yoluyla sesleniyoruz. Daha sağlıklı bir Türkiye için 7'den 70"e hizmet verdiğimiz halkımıza daha nitelikli, ulaşılabilir ve kamu kaynaklarının israfını önleyecek şekilde hizmet sunmak istiyoruz. Bize destek verin ve 50 yıldır çözülmeyen sorunlarımızı bir an önce gündeminize alınız” şeklinde konuştu.
İyileşme umuduyla sağlık kuruluşlarına başvuran halkı yanlış ellere düşmemeleri için bir kez daha uyardıklarını kaydeden Mavi Bulut, şunları söyledi: “Lütfen size kendini fizyoterapist olarak tanıtan kişilerin eğitim durumunu ve hizmet kalitesini sorgulayın. Sahte fizyoterapistlerin kurbanı olmayın” iha