Eskiden en az 5 beşibirlik ve nerdeyse dirseğe kadar dolu bilezikle gelin giden Aydın"ın kızları da ekonomik krizden nasibini aldı. Sadece bir setle gelin adayları evliliğe razı olurken, erkeklerinin zor durumda olması nedeniyle kadınlar sahte altınla bu heveslerini gidermeye başladı.
Aydınlı bir esnaf yaşanan ekonomik krizleri ve yükselen altın fiyatlarını adeta fırsata çevirdi. Hindistan"dan getirdiği nerdeyse gerçeği ile ayırt edilemeyecek sahte altınları köy köy, kasaba kasaba dolaşarak satan Ümit Geliş, gerçeğini alamayanların sahte altınları yoğun rağbet gösterdiğini söyledi. Bulaşık ve temizlik işleri yaparken kullanılmamak kaydı ile sahte altınları bir yıl kararmama garantisi ile satan Ümit Geliş, bir zamanlar oyuncak olarak satılan sahte altınların şimdi büyükler tarafından da özel günlerde takılmak üzere alındığını belirtti.
İşlemesine göre tanesi 5 TL ile 2.5 TL arasında pazar tezgahlarında satılan sahte altınların düğün sezonunun da girmesi ile birlikte, ekonomik krizden olumsuz etkilenen zarafet düşkünü bayanlardan yoğun rağbet gördüğü öğrenildi.
Aydın Merkez Dalama Beldesi"nde bu yıl 7."si gerçekleştirilen domates ve kültür festivali kapsamında kurulan panayırda yer kiralayarak tezgah açan esnaflardan en iyi işi yapanların başında sahte altın satan bu tezgah olduğu öğrenildi.
Pahalı olduğu için gerçeğini alamadıklarını belirten Aydınlı bayanlardan G.E. “Her kadın gösteriş ve süse düşkündür. Ancak artık altınla süslenmek hayal oldu. Bu nedenle uzaktan bakıldığında gerçek gibi görünen bu sahte altınlarla süslenmeye çalışıyoruz. Keşke paramız olsaydı da gerçeğini alabilseydik” diye konuştu.