Çocuğunun annesini kaybeden İlker Yasin Solmaz, acıdan 10 gün sonra soluğu aynı yerde aldı

Şair Cemal Süreya'nın dediği gibi "Her ölüm erken ölümdür"... Bu dizeler 2 Şubat sabahı genç bir bedende vücut buldu. Katıldığı dans yarışmasıyla her hafta milyonlarca kişinin evine konuk olan Defne Joy Foster, bir evde ölüm soludu. Defne'nin hayata gözlerini yumduğu ev ise gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Kerem'in eviydi... 36 yaşındaki kadının acı sonu kadar ölümle ilgili soru işaretleri de sıra sıra dizildi.

ÖFKELİ GÖZLER...

Hüznün gölgesi içinde bakışlar ise iki kişiye, Defne'nin oğlu Can (1.5) ile eşi İlker Yasin Solmaz'a çevrildi. Biricik aşkının ölümüyle şok geçiren genç adam isyan etti, dövündü, gözyaşı döktü. Ve acı olaydan bir hafta sonra eşinin Zincirlikuyu'daki mezarına gitti, ona veda etti.

Ancak bir film olan hayat önceki akşam İlker'i, eşinin son kez nefes aldığı Taksim'e taşıdı. Genç adam, önceki gece arkadaşlarıyla Beyoğlu'ndaki Mektup Bar'a gitti. Henüz 10 gün önce eşini kaybeden İlker'in yanındaki sarışın bayanla samimi tavırlar sergilemesi, mekandakilerin dikkatini çekti. Mekandakiler, "Nasıl olur, acı bu kadar çabuk nasıl unutulur. Daha birkaç önce eşinin mezarına gidip ağladı" diye öfkelendi. O öfkeli vatandaşlardan biri de hemen muhabirimiz Ufuk Özcan'a haber verdi. Muhabirimiz hemen mekanın önüne gitti. Ve dakikalar sonra Solmaz yanındaki sarışın bayanla bardan çıktı. Bütün gece alkol alan genç adam, patlayan flaşlarla şok yaşadı.

Biricik aşkının ölümüyle ıslanan gözlerde bu kez şaşkınlık vardı. Solmaz, soruları yanıtsız bırakıp evinin yolunu tuttu.

ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ

Defne'nin ölümü, içinde kocaman soru işaretlerini de barındırıyor. Genç kadının trajik sonuyla ilgili her gün farklı bir açıklama yapılıyor. İşte hazin sonla ilgili önemli bir tespit de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Gürsel Çetin'den geldi. Çetin, genç kadının ölümünün şüpheli olduğunu ifade etti.

Çetin, şunları söyledi: "Otopsi için örnekler alınır. Nedir örnekler, vücut sıvıları ve doku. Sonra adli tıp inceler. Bu inceleme bulgulara göre aylar sürebilir. Ölüm sebebi alkolden, maddeden ya da alkolle var olan bir hastalığın tetiklenmesinden olabilir. Ama hiçbiri de olmayabilir. Otopsi, aynı zamanda kişinin nelerden ölmediğini bulmak için de yapılır.

Prosedür şudur: Otopsi yapılır. Bulgular elde edilir. Bulgular raporla savcıya gönderilir. Bu aşamaya kadar her şey gizlidir hiçbir açıklama yapılamaz."

takvim