Sinir sisteminden bağışıklık sistemine kan şekeri düzenlemesinden Gıda Mühendisi Ayşe Orhan özellikle kadınların fıstık yiyerek formunu koruyabileceğini söyledi. 
Fıstığın, asırlardır besin kaynağı olarak tüketildiğini ve çeşitli faydalarından dolayı alternatif tıp alanında da kullanıldığını belirten Ayşe Orhan "İçerdiği zengin miktardaki vitaminlerden dolayı fıstığı sağlık açısından da önemli kılmaktadır. 100 gramlık fıstık, ortalama 567 kalori içermektedir. Fıstık A, E, C vitaminlerini içerirken, demir, bakır, kalsiyum ve magnezyum açısından da oldukça zengin sayılır. Mide kanserine yakalanma riskini azaltan fıstık, cilt sağlığını korur, kalp sağlığına iyi gelir, antioksidan özelliğinden dolayı genel sağlık için faydalıdır” diyerek sevilerek tüketilen fıstığın adı gibi düzenli ve dengeli tüketiminin de kişinin sağlığını da güzelleştireceğini belirtti.
Aynı zamanda güçlü bir antioksidan özelliğine sahip olduğu için iç organlar dahil deri hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir bir besin olan fıstığın özellikle kadınlar tarafından daha çok tüketilmesini öneren Gıda Mühendisi Orhan "Fıstık, özellikle kolon kanserine yakalanma riskine karşı tüketilmesi önerilen bir gıda. Fıstığın içerdiği polifenolik asitler, kalp sağlığı yanında sinir sağlığı için de faydalıdır.
Triptafon içerdiği için düşük serotine seviyesini yükselterek, depresyona neden olan etmenleri ortadan kaldırmayı sağlar. Gebelik öncesi veya esnasında fıstık tüketimi, folik asit oranını düzenler. Böylece döllenmeye de yardımcı olurken, düşük riskini azaltır” diyerek kadınlara daha çok tavsiye ettiklerini söyledi.