Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Güney Ege (Muğla ve Aydın), Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI: Meteoroloji, Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdür Vekili Saim Varlı, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Denizi'nde rüzgarın Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden 8 (62-74kilometre/saat) hızında estiğini belirterek, akşam saatlerinden sonra da 9 (75-88kilometre/saat) hızında, kuvvetli fırtına beklendiğini kaydetti.

Rüzgarın, Marmara ve Batı Akdeniz açıklarında ise 8 (62-74kilometre/saat) kuvvetinde esmesi bekleniyor. Varlı, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Güney Ege (Muğla ve Aydın), Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde (Trakya, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, kıyılarında yağmur şeklinde olacak. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, Ankara ve Eskişehir çevreleri öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu ve Sinop), akşam saatlerinden sonra batısı (Zonguldak, Düzce ve Bolu) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu ve Karabük) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları(Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile öğle saatlerinden sonra doğusu kar yağışlı geçecek. Yağışlar Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olacak. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar bölgenin doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) kuvvetli olacak.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

SABAH